RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar
Gazete Duvar yayın dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Son günlerde yayımlanan, birbirinden farklı alanlarda dikkat çeken ve okurla buluşan kitapları derledik...
Futbol sadece futbol değil, çok daha fazlası ve çok daha azı. Azlığında şov dünyası gizli, bu dünyanın bir parçası olmak isteyenler futbolcu rolü yaparak yirmi yıl boyunca yedek kulübesinde oturmayı başarabilir. Fazlası insanlık dramlarıyla dolu, mesela açlıktan kurtulmak isteyen Afrikalı bir adam yine futbolcu rolü yaparak ünlü teknik direktörleri kandırabilir, kendini bir anda Premier Lig maçının orta yerinde oyuna girerken bulabilir. Dünyanın sihrini futbol yoluyla ortaya çıkaran hikâyeleri kaleme alan Mert Erez sadece spor tutkunlarına değil, edebi metinlerden hoşlanan okurlara da sesleniyor.
Hep Sociedad Yüzünden, futbolun sadece 90 dakikadan değil, uç uca eklenen yaşamlardan da ibaret olduğunu anlatıyor bize.
Hep Sociedad Yüzünden, Mert Erez, 96 syf., Holden Kitap, 2020.
“Yapamam”, “Çok Zor”, “Yeterince İyi Değilim”, “Hayat Karmaşık”
demeyi bırak!
Her şey uyanmakla başlar!
Kendini sabote etmekten vazgeç!
Bırak Bu İşleri!
Gary John Bishop bir kez daha tüm klişeleri yıkıyor. İnsan ve toplum ile kişisel gelişim alanlarında yazdığı eserlerle The New York Times Çok Satan Yazarlar arasında yer alan Bishop, İlksatır Yayınevi etiketiyle yayınlanan “Bırak Bu İşleri!” adlı yeni kitabında “Yapabilirim”, “Kendimi seviyorum ve mükemmelim” gibi cümlelerin, pislikleri sadece halının altına attığını söylüyor. Kişinin kendisi, diğer insanlar ve hayat hakkındaki yargılarını ortaya çıkartıp yüzleşmesi gerektiğini anlatan Bishop, “Düşünce tarzına kısa, yoğun bir şok, bir darbe!” etkisi yaratıyor.
İnsan ve toplum ile kişisel gelişim alanlarında yazdığı eserlerle The New York Times Çok Satan Yazarlar arasında yer alan Gary John Bishop’un yeni kitabı “Bırak Bu İşleri!”, İlksatır Yayınevi etiketiyle Türk kitapseverlerle buluştu. Yıllarca yaptığı çalışmalarda, insanların hayatlarındaki en büyük engelin yine kendileri olduğunu keşfeden Bishop, “Bırak Bu İşleri!” kitabında insanların kendilerini baltaladıkları, sabote ettikleri tüm yargılarını ortaya çıkarması ve onlarla yüzleşmesi konusunda yol gösteriyor. Yer yer esprili, akıcı ve samimi bir dille kaleme alınan kitapta yazar, durmadan aynı döngüyü yaratıp, bundan yorulanları içsel bir sorgulamaya davet ediyor.
Bırak Bu İşleri!, Gary John Bishop, Çevirmen: Meriç Kekik, 204 syf., İlksatır Yayınevi, 2020.
Çocuk edebiyatı alanında ülkemizi uluslararası alanda da temsil eden Mavisel Yener’in yeni serisinin ilk kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta, La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Hepimizi ortak duyarlılıklarda ve sevinçlerde buluşturuyor. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde...” diyor.
Şarkım Nerede?, Mavisel Yener, 40 syf., İlksatır Yayınevi, 2020.
Bu yıl uslu bir çocuk oldunuz mu?
Sör Terry Pratchett'ın kaleme aldığı ''Diskdünya'' serisinin ilk kez Türkçeye çevrilen yeni kitabı Domuz Baba, kadim yılbaşı geleneklerinin ''büyülü'' atmosferinde, gölgelerin içinde, hüznün mizahla el ele yürüdüğü, ışıltılı bir kurtarma operasyonuna odaklanıyor. Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan külliyatın yirminci halkası olan bu sürükleyici kitap, ''Ölüm'' alt serisinin de dördüncü serüveni.
Ümit dolu yeni senelerin ruhundan kopup gelen Domuz Baba'da, evrendeki en ''insani'' değerlerden biri olan inanç kavramına ve unutulmaya yüz tutan çocukluk anılarına göz kırpan Pratchett, Ölüm'ün bile ''ölümle'' tehdit edildiği, keskin ama bir o kadar da sürpriz dolu bir serüvene imza atıyor.
Domuz Baba, Terry Pratchett, Çevirmen: Niran Elçi, 392 syf., DeliDolu Yayınevi, 2020.