Rahmi Uygun'un silahlı saldırısına uğrayan hemşire Ömür Erez vefat etti

İstanbul'da Rahmi Uygun isimli erkek tarafından yaralanan hemşire Ömür Erez kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Fail Rahmi Uygun
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kartal ilçesinde aile sağlığı merkezinde ateşli silahla saldırıya uğrayan hemşire Ömür Erez vefat etti.

Olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Sağlık merkezine gelen Rahmi Uygun isimli erkek Erez'le tartıştıktan sonra kadını ateşli silahla yaraladı.

20 suç kaydı bulunduğu belirtilen fail ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı ardından ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

33 yaşındaki Erez, burada yapılan müdahalelere rağmen vefat etti. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği olaya ilişkin yaptığı açıklamada fail erkek Rahmi Uygun'un suç kayıtlarını sıraladı. Uygun'un arşiv araştırmasında 'kasten yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, evrakta sahtecilik'ten suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

Valilik'ten yapılan ikinci açıklamada ise "Kartal ilçemizdeki Aile Sağlığı Merkezinde görevli Hemşire Ö.E.’ye silahlı saldırı olayının firari şüphelisi R.U. Bağcılar ilçemizde güvenlik görevlilerimizce yakalanmıştır" denildi.

'BU KONYALI BENİ ÖLDÜRECEK, GEL BENİ KURTAR' 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hemşire Ömür Erez'in hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Yapılan ilk araştırma sonuçlarına göre, Ömür Erez'in Kartal 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak görev yaptığı, iki defa evlenip boşandığı, son boşandığı eşiyle ilgili de 2019 ve 2020 yıllarında "kasten yaralama" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından şikayette bulunduğu ancak Rahmi Uygun ile ilgili herhangi bir müracaatı olmadığı belirlendi.

Rahmi Uygun'un, Aile Sağlığı Merkezine Musa T. adına kiralanmış 34 ANE 561 plakalı araçla giderek olayı gerçekleştirdiği, daha sonra aynı araçla olay yerinden birlikte firar ettikleri tespit edildi.

Öte yandan, olayla ilgili M.K ve N.I.H adlı kişilerin tanık olarak alınan beyanlarında, Ömür Erez’in Konya’da ikamet eden şüpheli ile iki yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı, yaklaşık bir yıl görüştüğü, bu süre zarfında Konya'ya birkaç kez gidip geldiği ancak daha sonra ayrıldıklarını anlattıkları belirtildi.

Tanık beyanlarına göre saldırgan Rahmi Uygun'un bu ayrılığın ardından Ömür Erez'i sık sık rahatsız ettiği, aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı dün Konya'dan İstanbul'a geldiği, Erez'in olaydan önce de tanık M.K'yı arayarak, "Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar" şeklinde konuşma yaptığı bilgisi edinildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, 5 adet kovan ile 1 çekirdek bulunduğu, şüpheli Rahmi Uygun'un yakalandığında üzerinde olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız silah ele geçirildiği öğrenildi.

BAKAN KOCA: İKİ YÖNÜYLE DE SUÇ İNSANLIK DIŞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, hemşire Ömür Erez'in katledilmesine ilişkin bir paylaşım yaptı. 

Şüphelinin 20 suçtan kaydı olduğunun, bir süre görüştüğü hemşireyi rahatsız ettiğinin belirlendiğini aktaran Koca, "Bu cinayette kurban, bir kadın. Cinayetin yeri sağlık kurumu. İki yönüyle de suç insanlık dışı." değerlendirmesinde bulundu. (DHA-HABER MERKEZİ)