Real Madrid'in onursal başkanı Francisco Gento öldü

Real Madrid'de 18 yıl forma giyen, 5 yıldır da onursal başkanlık görevini yürüten Francisco 'Paco' Gento, 88 yaşında vefat etti. Barcelona da Real Madrid'e başsağlığı diledi.

Fotoğraf: Real Madrid CF
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya kulüplerinden Real Madrid'in onursal başkanı Francisco 'Paco' Gento, 88 yaşında öldü. Gento'nun ölüm haberi Real Madrid'in resmi internet sitesinden duyuruldu. 

Kulüpten yapılan açıklamada, Gento'nun vefatından duyulan üzüntü belirtildi ve ailesine başsağlığı dilendi. Paco Gento'nun, futbol tarihinde 6 kez Şampiyonlar Ligi (eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası) kazanan tek oyuncu olduğuna dikkat çekildi.

Gento 1953-1971 yılları arasında Real Madrid'de futbol oynadı ve 6 Avrupa Kupası'nın yanında 12 Lig, 2 İspanya Kupası, 1 Kıtalararası Kupa, 1 Mini Dünya Kupası ve 2 Latin Kupası kazandı. Real Madrid formasıyla 600 maça çıkan ve 182 gol kaydeden Gento, İspanya milli takımında da 43 kez forma giymişti.

Gento 2016'dan beri kulübün onursal başkanıydı.

BARCELONA'DAN TAZİYE

Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'dan da Gento'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınlandı. Kulübün birçok dildeki sosyal medya hesabından Gento'nun ölümünden duyulan üzüntü ifade edildi. Katalunya ekibinin resmi Türkçe hesabından yapılan paylaşımda da "Real Madrid'in efsane futbolcusu Francisco Gento'nun vefatını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Huzur içinde uyusun" denildi.