Rebekka Endler, 'Portiko Okumaları ve Performansları'nda Yapı Kredi'de

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 'Portiko Okumaları ve Performansları'na, yazar Rebekka Endler 'Eşyaların Patriyarkası' kitabıyla konuk oluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi Kültür Sanat Portiko Okumaları, yazar Rebekka Endler’in 'Eşyaların Patriyarkası' adlı kitabından okumalarla  devam ediyor.

18 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de gerçekleşecek Portiko Okumaları’nda yazar Rebekka Endler 'Eşyaların Patriyarkası' adlı kitabından okuma yapacak. Gazeteci ve sunucu Hazal Sipahi, kitaptan seçtiği kısımları okuyacak, ardından Rebekka Endler ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

Endler kitabında günümüz dünyasındaki eşya tasarımlarını, erkek egemen yapının etkisine dikkat çekerek inceliyor. Okuru, hem kişisel olarak kullanılan kıyafetlerde ve objelerde hem de kamusal alana yayılan ulaşım araçlarında, mimaride ve tıbbi düzenlemelerdeki patriyarkal tasarımın etkisine dair 'uyanık' olmaya davet ediyor.

Her ay iki kez çarşamba günleri yapılan, Didem Yazıcı, Burcu Çimen, Fisun Yalçınkaya’nın küratörlüğünü üstlendiği program; sanat, bilim, felsefe, psikoloji, antropoloji, ekonomi ve siyaset teorileri, edebiyat, şiir gibi disiplinleri içeriyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)