‘Red Bull Back Line’ Mersin elemeleri tamamlandı

Red Bull Back Line Turnuvası’nın Mersin elemelerinde 2 günde 26 takım karşılaştı. Turnuvanın final maçı 28 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştiren Red Bull Back Line Turnuvası’nın Mersin elemeleri tamamlandı. Babil Cumhuriyet Merkezi’nde 2 gün süren turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. İlk gün 10, ikinci gün ise 16 takımın karşılaşmalarının yaşandığı turnuva toplam 156 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Turnuvada ilk gün, Atom enerji ve Milli takım, ikinci gün ise Mersin Mix ve Çilekler takımları finale adını yazdırdı. Finalist takımlar, 28 Temmuz’da İstanbul oynanacak Red Bull Back Line Türkiye finalinde birincilik mücadelesi verecek.

Red Bull Back Line Mersin Sorumlusu Egemen Bilici, “2 gün boyunca toplamda 156 sporcu ve 26 takımla beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün Mersin halkı geldi ve izledi. Ailelerin ve çocukların katılımıyla beraber keyifli bir etkinlik oldu. Mersin’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki 4 tane finalistimiz de 28 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde yarışacaklar. Onları orada ağırlayacağız” dedi.  

'FIVB OYUN KURALLARI GEÇERLİ AMA BİRAZ ESNETİLDİ'

Mersin Voleybol İl Hakem Kurulu Sekreteri Halit Cerit, Mersin’de böyle bir turnuva düzenlenmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Turnuvada Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi hakemleri görev yapıyorlar. Müsabakalarda FIVB oyun kuralları geçerli ama sokak voleybolu olduğu için Red Bull tarafından kurallar biraz esnetildi. O kurallar çerçevesinde müsabakalar oynanıyor. 2 takımda 4’er kişi ile oyun oynuyor. Seti kazanan takımın sahası 1 metre içeri kayıyor ve alan küçük bir alanda oyun oynuyor. Korumanız gereken alan daraldığı için avantajlı konuma geliyorsunuz” diye konuştu.