Reklam Kurulu'ndan yılın ilk 8 ayında 165 milyon TL ceza

Reklam Kurulu'nun bu ayki toplantısında verilen kararlara ilişkin açıklamada, Kurul'un 2024'ün ilk 8 ayındaki faaliyetleri de paylaşıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nun 13 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada, Kurul'un yılın ilk 8 ayında önüne gelen 1202 dosyadan 1055'i hakkında verdiği durdurma cezasının yanı sıra 165 milyon 41 bin 612 TL idari para cezası verdiği belirtildi. 

Bu ayki toplantıda hakkında ceza uygulanan reklamlara da değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu’nun önceliklerinde birisi de, hiç şüphesiz tüketicilerin satın almayı düşündükleri mal veya hizmetlerin nitelikleri veya bileşenleri konusunda açıkça ve gerçeğe uygun olarak bilgilendirilmesidir. Bu yaklaşıma uygun olarak, ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya ait yurt dışı alan adı uzantılı internet sitesinde yayınlanan reklamlarda ürün bileşeninde domuz derisi bulunduğu bilgisine yer verilmesine rağmen Türkiye alan adı uzantılı internet sitesinde aynı ürüne yönelik yayınlanan reklamlarda ürün bileşeninde domuz derisi bulunduğuna ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmediği tespit edilmiş, Kurul tarafından yapılan değerlendirme neticesinde tüketicileri eksik bilgilendiren reklamların durdurulmasına ve reklam veren hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir."