Restoranlarda sağlıklı beslenmenin ipuçları

Restoranlarda sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaşan Diyetisyen Zehra Elban, yemekle birlikte alkollü veya gazlı içecekler içmekten kaçınılması uyarısında bulundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Diyetisyen Zehra Elban, restoranlarda sağlıklı yemek yemeye ilişkin ipuçlarını paylaştı. 

Elban, şöyle konuştu: Zeytinyağlı bir sebze yemeği veya sebzeli bir meze ile iştahınızı kontrol altında tutarak yemeğe başlayabilirsiniz. Tavuk, balık veya baklagiller gibi protein ağırlıklı seçeneklerle yemeğe devam edebilirsiniz. Bu seçenekler, tokluk hissini artırır ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlar. Ancak kızartma yerine ızgara seçeneklerine yönelmelisiniz. Izgara yemekler, daha az yağ içerir ve sağlıklı bir seçenek sunar. Yanında salata porsiyonlarınızı bol tutmalısınız ve kremalı, soslu veya ağır yağlı yiyeceklerden kaçınmalısınız. Hem ana yemek hem kahvaltıda yenilebilen bir seçenek olan menemen gibi bir yemek tercih edebilir veya mevcut yemeği paylaşabilirsiniz. Ana yemek yerine 2 ara sıcak ve salata siparişi vermek de bu noktada sağlıklı, dengeli bir tercih olacaktır. Yemeğin sonunda tercih edeceğiniz tatlı şerbetli olmamalıdır. Sütlü veya meyveli hafif bir tatlı seçebilirsiniz. Ana yemek ile tatlı arasına en az 15-20 dakika ara koymayı unutmayın."