Reuters: Depremzedeler, Erdoğan’a bağlılıklarını gözden geçiriyor

"Depremzedeler Erdoğan’a bağlılıklarını gözden geçiriyor" başlıklı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğin 'belirsiz hale geldiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, "Türkiye’de depremzedeler Erdoğan’a bağlılıklarını gözden geçiriyor" başlıklı bir analiz yayınladı. Can Sezer ve Jonathan Spicer imzalı analizde, arama-kurtarma çalışmalarında 'yavaş hareket edildiği' ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğin 'belirsiz hale geldiği' belirtildi.

'EKİPLER ÇOK GEÇ GELDİ, GÖRÜŞÜMÜZ DEĞİŞTİ'

Reuters'ın konuştuğu Çiğdemtepe'den bir kamyon şoförü, "Kimse nedenini bilmese de bu köyün tamamı AK Parti'ye oy verdi. Deprem, görüşümüzü kesinlikle değiştirdi çünkü ilk müdahale ekipleri ve çadırlar çok geç geldi" dedi. Maraşlı bir öğrenci ise, “Fikrim tamamen değişti. AK Partiliyiz fakat deprem bizim için her şeyi değiştirdi. Bu insanlar ne yaptıklarını bilmiyor” ifadelerini kullandı.

'KAFASI KARIŞIK BİR MUHALEFET AK PARTİ'YE ZAFER GETİRİR'

Ajansa konuşan AK Partili yetkililer ise, güneydoğudaki seçmenler arasındaki öfkenin farkında olduklarını dile getirdi. Bir isim, 'hızlı bir yeniden yapılandırma projesi ve kafası karışmış bir muhalefetin AK Parti'ye zafer getireceğini' söyledi. Başka bir parti yetkilisi ise, bölge sakinlerinin odağını inşa çalışmalarına yönlendireceklerini dile getirdi.

'SİYASİ BAĞLILIKLAR DEĞİŞİYOR'

"Bölge sakinlerinin çoğu, muhalefetin aday belirlemekte geç kaldığını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi milliyetçi kökenli bir adaya oy vereceklerini söyledi" denilen analizde, ajans muhabirlerinin değerlendirmelerine yer verildi. Haberde, şu ifadeler kullanıldı: "Maraş, Adıyaman ve Antep'Te yaklaşık 30 bölge sakiniyle yapılan söyleşişler, bir zamanlar kararlı Erdoğan destekçileri arasında bile siyasi bağlılıkların değişmekte olduğunu gösterdi." (DIŞ HABERLER)