RIA'dan 'referandum' açıklaması: Rusya'ya katılım desteği en az yüzde 96 oranında

Herson'da yüzde 14'ü sayılan oyların yüzde 96.97’lik, Zaporijya'da ise yüzde 18'i sayılan oyların yüzde 98.19’lik oranının Rusya’ya katılma yönünde olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RIA Novosti haber ajansı, Ukrayna'da Rusya kontrolünde olan bölgelerde yapılan referandumda oyların çoğunun Rusya'ya katılmaktan yana olduğunu aktardı. Herson bölgesinde yüzde 14'ü sayılan oyların yüzde 96.97’lik, Zaporijya bölgesinden ise yüzde 18'i sayılan oyların yüzde 98.19’lik oranının Rusya’ya katılma yönünde olduğu belirtildi. 

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nın Başkanı Valentina Matviyenko ise Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya dahil edilmesi konusunun 4 Ekim'de parlamentoda konuşulacağını bildirdi.

Herson ve Zaporijya ile Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'nin Rusya'ya ilhakı için referandum düzenleneceği açıklanmıştı. Haftasonu başlayan referandumda oylar sayılırken, Ukrayna ile Batı bloğu soz konusu oylamanın 'meşru olmadığını' ve sonuçların tanınmayacağını söylüyor. Referandumların düzenlendiği bölgeler Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini temsil ediyor. (DIŞ HABERLER)