'Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi' Lale Müzesi'nde

15 Haziran'da Lale Müzesi'nde açılacak 'Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi'nde Da Vinci'nin Rönesans döneminde tasarladığı 100'den fazla yenilikçi icadın modeli görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Da Vinci Vakfının katkılarıyla düzenlenen 'Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi', Lale Müzesi'nde açılacak. 15 Haziran'da açılacak sergide, Da Vinci'nin Rönesans döneminde tasarladığı 100'den fazla yenilikçi icadın modeli görülebilecek.

Sergiye eşlik eden 130'dan fazla belge, kod ve reprodüksiyon da ziyaretçilere Da Vinci'nin eserlerinin ve icatlarını inceleme fırsatı sunacak.

Dünyaca ünlü ressamın icat ve tasarımları, bugün hala hava ve uzay mühendisliği ile mekanik ve makinelerin gelişiminde ilham kaynağı oluyor.

Leonardo Da Vinci Derneği Türkiye Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tolay, “Leonardo’nun en büyük özelliği meraktı. Vinci'nin daha çok resim, mühendislik ve anatomi çalışmaları bilinir ancak çok değerli felsefi çalışmaları bulunmaktadır. Yaklaşık 10 yıl önce, arkadaşları ile birlikte yapmış olduğu felsefi çalışmaları kanıtlayan önemli belgeler bulundu. Bu belgeler Türkiye’de ilk kez bu sergide yer alacak. Leonardo bizim için örnek bir kişi. Onun gibi düşünebilmeyi öğrenebilirsek yol alırız” dedi. 

Sergi, 31 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide yer alan eserlerin büyük bir bölümü İstanbul Lale Vakfı tarafından satın alındı ve sergi sonrası İstanbul’da açılacak Da Vinci Müzesi’nde sergilenmeye devam edilecek.