RTÜK, Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözü için kanallara cezaya gerek görmemiş

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sürtük’ ifadelerini yayınlayan kanallara ilişkin “rapora gerek duyulmadığını” açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu yeni yasama döneminde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonda RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu sunum yaptı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi eylemlerinde Dolmabahçe Camii'nde bira içildiği iddiasını tekrarladıktan sonra kullandığı, "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, "Sürtük" ifadesini yayınlayan televizyon kanallarının incelenip incelenmediğini sordu.

CHP’li İslam’ın sorusuna yanıt veren RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu, "Onunla alakalı gerekli inceleme yapıldı ve uzmanımız tarafından herhangi bir rapora gerek duyulmadığına dair bir rapor oluşturuldu" dedi.

‘DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ERDOĞAN'IN PROPAGANDA ARACI HÂLİNE GELMİŞTİR’

Komisyon görüşmeleri sırasında RTÜK’ün TELE 1’e yönelik 3 gün kapatma kararı vermesini eleştiren CHP’li Cihangir İslam, darbe dönemlerini de hatırladığını ifade ederek, “Sert dönemler yaşadık fakat bu kadar kalleşçe bir dönemi hiç yaşamadık” dedi.

İslam’ın bu sözleri üzerine MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, "Ama ‘kalleşçe’ biraz ağır oldu” dedi.

Başkan’ın bu itirazı üzerine sözlerini sürdüren CHP’li İslam, "Yani kanalla bütün görüşleri paylaşmak mümkün değil, Sayın Kadıgil'le de bu görüşleri paylaşmak mümkün değil ama biz bunu zaten söylüyoruz. Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı... Ben bir Müslümanım, ben bir Müslümanım ve Müslümanca yaşamaya gayret eden bir insanım ama şunu açıkça söylüyorum ki bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı başımızdaki Erdoğan'ın ve bu AK Parti’nin ve onun ortaklarının bir propaganda aracı hâline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Komisyon Başkanı Erol Kaya, İslam’a ismiyle hitap ederek, “Sayın Cihangir…” dedi. CHP’li İslam’ın sözlerinin kesilmemesini talep ettiği anlarda Komisyon Başkanı Kaya, "Temiz bir dile davet edeyim ben seni de... Hiç hoş değil yalnız” dedi. “Benim dilimle yıkansanız bütün iktidarı temizler Sayın Başkan” ifadeleriyle yanıt veren CHP’li İslam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben RTÜK'e söylenecek çok fazla bir söz bulmuyorum yani daha doğrusu söylemeye değer bulmuyorum bunun dışında. Eğer RTÜK ‘RTÜK’ olsaydı, bugün devlete ait olan radyo ve televizyonları denetler ve iktidar partilerine ne kadar zaman ayrıldığını, muhalefet partilerine ne kadar zaman ayrıldığını ve bugün son derece sofistike bir şekilde yapılan, insanların bilinçaltına hitap eden ve aslında yasaklanan ve dünyada birçok yerde yasaklanan ve Türkiye'de de yasaklanması gereken sinsi propaganda yöntemlerini araştırmaya girişirdi. Ama RTÜK de ne yazık ki iktidarın bir propaganda aracı hâline gelmiştir."