RTÜK'ün Power Türk'e ceza kesme nedeni Murat Boz'un 'Derin Mevzular'ıymış

Sina Koloğlu, RTÜK'ün Power Türk'e bir klipte karakterin sıkıntılarından 'sevişmek' ile kurtulduğu gerekçesiyle kestiği para cezasına neden olan klibin, Murat Boz’a ait Derin Mevzular olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK, Power Türk’e yayınlanan bir klipte karakterin sıkıntılarından 'sevişmek' ile kurtulduğunu imleyen unsurlar barındırdığı gerekçesiyle para cezası uyguladı.

Televizyon ve müzik yazarı Sina Koloğlu, RTÜK'ün Power Türk'e kestiği cezanın sebebinin Murat Boz'un 'Derin Mevzular' şarkısına çektiği klip olduğunu yazdı.

Koloğlu, sosyal medya mesajında şu bilgileri paylaştı:

"RTÜK bir müzik klibini yayınlayan Power Türk'e ceza verdi. Raporda Power Türk’te yayınlanan bir müzik klibinde, karakterin içtiği kutularca ruh sağlığı ilacının hiçbir işe yaramadığını, karakterin istediğini 'kavga' yoluyla elde ettiğini ve sıkıntılarından 'cinsel ilişki' ile kurtulduğunu imgeleyen negatif mesaj unsurlarını barındırdığı' belirtildi.

Peki hangi klipti? Murat Boz'un 'Derin Mevzular' klibi. '3' albümün ilk video klibi oluyor. Murat Boz'un 2012 yılında yayınlanan 'Geri Dönüş Olsa' klibi de 'erotik' bulunmuş ve ceza almıştı. Boz, o zamanlar, bu duruma isyan etmişti. Bakalım şimdi ne olacak? Konuştuğum müzik kanalı yetkilileri yayınladıkları kliplere dikkat ettiklerini ve 'oto kontrol' mekanizmasını işlettiklerini söylüyorlar. 'Asıl denetimsizlik dijital ortamda' diyorlar."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Power Türk’te yayınlanan bir klipte, "kötü karakterin tüm buhranlarından çıkış yolu olarak 'cinsel ilişkiyi' ön plana çıkardığı, sorunlarını çözmek için 'kavga' yolunu tercih ettiği, sık sık sigara ve alkol kullanımına başvurduğu, kurgusu itibarıyla kutularca ruh sağlığı ilacının hiçbir işe yaramadığını, karakterin istediğini 'kavga' yoluyla elde ettiğini ve sıkıntılarından 'sevişmek' ile kurtulduğunu imleyen negatif mesaj unsurlarını barındıran klipin çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek türden" olduğuna kanaat getirerek idari para cezası uygulamıştı.