Ruanda ve Uganda'da sel: 115 kişi hayatını kaybetti

Yaşanan şiddetli yağış ve sellerde Ruanda'da en az 109 kişi, Uganda'da altı kişi yaşamını yitirdi.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ruanda'nın batı ve kuzey bölgelerinde yaşanan şiddetli yağış ve sellerde en az 109 kişi hayatını kaybetti. Uganda'nın Ruanda sınırına yakın bölgelerde etkili olan yağış ve sellerde de en az altı kişi yaşamını yitirdi.

Reuters'ın haberine göre, şiddetli yağışlar, Ruanda ve Uganda'da sel ve toprak kaymalarına sebep oldu. Arama-kurtarma ekipleri Ruanda'da evlerinde mahsur kalan kişiler için arama-kurtarma çalışması başlattı. Ruanda'nın Batı Vilayeti Valisi François Habitegeko, "Önceliğimiz, mahsur kalmış ve kurtarabileceğimizi herkesi kurtarabilmek için zarar görmüş her eve ulaşmak" açıklamasında bulundu.

MAYIS AYINDA YAĞIŞLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Ruanda'daki yağış, sel ve heyelanlarda Batı Vilayeti'nde 95 kişi yaşamını yitirirken, Kuzey Vilayeti'ndeki can kayıplarıyla birlikte ölü sayısı 109'a yükseldi. Habitegeko, bazı kişilerin kurtarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı, fakat yaralı sayısı hakkında bilgi paylaşmadı. Ruanda Meteoroloji Müdürlüğü de mayıs ayında Ruanda'da mevsim normallerinin üzerine yağmur düşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

UGANDA'DA 5'İ AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ruanda'nın komşusu Uganda'nın Kisoro bölgesi de şiddetli yağışlardan etkilendi. Ülkenin güneybatısında bulunan bölgede yağış ve seller sebebiyle altı kişi yaşamını yitirdi. Kızıl Haç'ın açıklamasına göre, hayatını kaybeden altı kişiden beşi aynı ailedendi. Ekipler hayatını kaybedenler ulaşmak için çalışma başlattı. (DIŞ HABERLER)