Rus basını: Fiyatlar arttı, Türkiye’de tatili yeniden gözden geçirmeli

Kommersant gazetesi, Türkiye’de bir tura katılmanın maliyetinin bir yılda yaklaşık yüzde 30 arttığına işaret ederek, “Türkiye’de yapacağınız tatili yeniden düşünmek isteyebilirsiniz” yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Kommersant gazetesi, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmasının maliyetini ele aldığı haberinde, ‘geniş hacimli hava yolculuğuna rağmen, Türkiye'de tatil fiyatlarının ciddi şekilde arttığına’ dikkat çekti.

Alexandra Mertsalova imzalı haberde, “Pandemiden bu yana turizmdeki kalıplaşmış düşünceler yıkıldı. Örneğin; Maldivler yavaş yavaş kitle turizm merkezi haline gelerek lüks havasını kaybetti, Gelendzhik zenginler için yeni bir ilgi merkezi oldu, Dağıstan'ın Hazar kıyıları rağbet gören bir plaj tatil merkezine dönüştü. Şimdi Türkiye’de yapacağınız tatili yeniden düşünmek isteyebilirsiniz” değerlendirmesine yer verildi. 

TÜRKİYE’NİN ALTERNATİFLERİ: TAYLAND, BAE, MALDİVLER…

Resmi rakamlara göre Türkiye’deki yıllık enflasyonun mart ayında yüzde 50,5 olduğunu hatırlatan Kommersant, bu durumun ürünlerin fiyatında artışa yol açtığını kaydetti. 

Travelata.ru sitesinin paylaştığı verilere göre Türkiye'de bir tura katılmanın maliyetinin bir yılda yüzde 20-30 artarak 226 bin rubleye (yaklaşık 54 bin TL) çıktığına işaret edilen haberde, ayrıca şu değerlendirmelere yer verildi: “Örneğin, 150-160 bin rubleye Tayland'a dört yıldızlı otelde konaklamalı, iki kişilik tur bulabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) seyahatin ortalama maliyeti ise 200 bin ruble. Kıbrıs'ta dört yıldızlı otelleri içeren turlar 212 bin ruble. Tur şirketleri, Türkiye'ye olası rakip olarak Sri Lanka ve Maldivler’e de işaret ediyor. Bu, birkaç yıl öncesine kadar görülmemiş bir durumdu.”

‘RUSLAR, BU GRUBA GİRMİYOR’

Enflasyonun yanı sıra Maraş depremleri ve personel eksikliğinin olumsuz etkilerine de atıfta bulunan Kommersant gazetesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 2018'de açıkladığı ‘yüksek gelirli turisti ülkeye çekme’ hedefini hatırlatarak, asgari harcama yapmayı hedefleyen ve sahillerde dinlenmeyi seven Rusların bu gruba girmediği yorumunu paylaştı. (DIŞ HABERLER)