Rus milisler Rus askerleri rehin aldı: Ukrayna'ya gönderilecekler

Rus Gönüllüler Müfrezesi ile Moskova'ya muhalif Rusya'nın Kurtuluşu Lejyonu, Belgorod'da çok sayıda Rus askerini rehin aldıklarını duyurdu. Askerlerin, Ukrayna'ya gönderileceği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna yanlısı Ruslardan oluşan Rus Gönüllüler Müfrezesi (RVC) isimli grup, Belgorod'da çok sayıda Rus askerini rehin aldıklarını duyurdu. Moskova'ya muhalif Rusya'nın Kurtuluşu Lejyonu'na (FRL) bağlı milisler ile beraber yapılan ortak açıklamada, rehin alınan askerlerin Kiev yönetimine teslim edileceği belirtildi.

Telegram’da paylaşılan videoda, elleri silahlı milislerin Rusya yanlısı askerlerin yanında poz verdiği görüldü. Bir dakika 26 saniyelik video, yaklaşık bir düzine Rusya askerinin esir tutulduğunu ve iki kişinin hastane yatağında yattığını gösteriyor.

'KENDİ İSTEKLERİ DIŞINDA SAVAŞA SÜRÜKLENDİLER'

Açıklamada, “Bu Ruslar, kendi istekleri dışında savaşa sürüklendi. Yakında Putin’in yarattığı adaletsizliği ve rezaletin farkına varacaklar” denildi. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, Rus askerlerin halen hayatta olmaları durumunda kendilerini rehin alan gruplarla görüşmeyi kabul ettiğini açıklamıştı. Ancak milisler valinin 'kendileriyle görüşecek cesareti göstermediğini' ileri sürdü ve rehineleri Ukrayna'ya göndereceklerini ifade etti.

Kendisini RVC'nin komutanı olarak tanımlayan Denis Kapustin, grubun daha fazla baskın düzenleyeceğini söylemişti. ABD merkezli İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL), Kapustin'in 'uzun yıllar Almanya'da yaşamış bir Rus neo-Nazi' olduğunu belirtiyor.  Her iki Rus örgüt de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif ve Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna savaşına karşı çıkıyorlar. (DIŞ HABERLER)