Rus milyarder Alişer Usmanov’un 600 milyon dolarlık yatı 'Dilber'e Almanya'da el kondu

Rus milyarder Alişer Burhanoviç Usmanov’un 'Dilber' isimli meşhur mega yatına Almanya tarafından el kondu. 600 milyon dolarlık yat, onarım için Hamburg limanında bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna işgaline misilleme olarak getirdiği yaptırımlar kapsamında, Rus milyarder Alişer Burhanoviç Usmanov’un 'Dilber' isimli meşhur mega yatına Almanya tarafından el konduğu ortaya çıktı. Forbes dergisinin haberine göre, pazartesi günü devreye giren AB yaptırımları kapsamında malvarlığı dondurulan Usmanov'un yatına, Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg'da el kondu. 

Son olarak Ağustos 2021'de İstanbul Boğazı'ndan Akdeniz'e açıldığı sırada Türkiye medyasında da haber olan 600 milyon dolarlık yatın, onarım nedeniyle ekim ayının sonlarının beri Hamburg tersanesinde bulunduğu belirtildi. Forbes'a konuşan kaynaklar, Usmanov'un malvarlığının dondurulması sonrasında, onarımı gerçekleştiren Alman denizcilik firması Blohm+Voss firmasının çalışanlarının da işe gitmediğini söyledi.

Alişer Usmanov

Usmanov, 156 metre uzunluğundaki 'Dilber' isimli yatı, 2016 yılında Alman şirketi Lürssen'den yaklaşık 600 milyon dolara satın almıştı. Yat, Rus milyarder için 52 ay boyunca özel olarak inşa edilmişti. Lürssen firması o dönemde, 'Dilber'in hem boyut hem teknoloji açısından o tarihe kadar inşa ettikleri en karmaşık yat olduğunu açıklamıştı.  

Söz konusu yat, tonajı açısından da dünyanın en büyüklerinden biri sayılıyor ve genellikle yaklaşık 96 kişilik bir mürettebatla denize açılıyor. Yatta bir yüzme havuzu, iki helikopter pisti, bir sauna, bir güzellik salonu ve bir spor salonu bulunuyor. (DIŞ HABERLER)