Rus tenisçilerin Wimbledon turnuvasından menedilmesine sporculardan tepki

Rus ve Belaruslu tenisçilerin bu yıl 27 Haziran'da başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan menedilmesi kararına tenis kulüpleri tepki gösterdi.

Dünyaca ünlü Sırp tenişçi Djokovic karara tepki gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve Belaruslu tenis sporcuları bu yıl 27 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan menedildi. Erkekler grubu dünya ikincisi Daniil Medvedev ve sekizincisi Andrey Rublev ile kadınlar dünya dördüncüsü Belaruslu Aryna Sabalenka turnuvadan menedilen isimler oldu. 

Anastasia Pavlyuchenkova (dünya on beşincisi), Daria Kasatkina (dünya yirmi altıncısı) ve Veronika Kudermetova (dünya yirmi dokuzuncusu) ve Belaruslu oyuncular Sabalenka (dünya dördüncüsü) ve Victoria Azarenka (dünya on sekizincisi) da yasaktan etkilenenler arasında. 

DJOKOVİC'DEN 'ÇILGINCA' TEPKİSİ

Dünyaca ünlü tenisçi Novak Djokovic ise yasaklama kararının "çılgınca" olduğunu söyledi. Sporcuların Ukrayna savaşıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Djokoviç, "Savaşı her zaman kınayacağım, bir savaş çocuğu olarak savaşı asla desteklemeyeceğim. Ne kadar duygusal travma bıraktığını biliyorum. Sırbistan'da 1999'da neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Balkanlar'da yakın tarihte pek çok savaş yaşadık. Ancak Wimbledon'ın kararını destekleyemem, çılgınca olduğunu düşünüyorum. Siyaset spora müdahale ettiğinde sonuç iyi değildir” dedi.

Profesyonel Tenisçiler Birliği'nden (ATP) yapılan açıklamada ise Wimbledon turnuva yönetiminin bu kararının "haksız olduğu ve oyun için zarar verici bir emsal oluşturma potansiyeline sahip olduğu" belirtildi.  Kremlin'den yasağın kabul edilemez olduğu yönünde açıklama yapılmıştı.

'ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ'

Her yıl Londra'da Wimbledon turnuvasını düzenleyen All England Club, Rus ve Belaruslu oyuncuları reddeden ilk tenis organizasyonu oldu. Başkan Ian Hewitt yaptığı açıklamada, "Bunun etkilenenler için zor olduğunun farkındayız ve Rus rejiminin eylemlerinden dolayı acı çekecekleri için üzgünüz" dedi.

Hewitt, açıklamasının devamında "Birleşik Krallık hükümetinin rehberliğinde alınabilecek alternatif önlemleri çok dikkatli bir şekilde inceledik, ancak sporun Rus rejimini teşvik etmek için kullanılmasına izin vermemenin ve toplum ve oyuncuların sağlığını düşünmenin daha önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus sporcular ve takımlar, Ukrayna'daki savaş nedeniyle yaptırımlara tabi tutuluyor. Rus Paralimpik sporcularının 24 Şubat'ta saldırıların başlamasından kısa bir süre sonra Kış Paralimpik Oyunları'nda yarışmaları engellendi ve Rus ve Belarus koşucularının Boston Maratonu'na girmelerine izin verilmedi. Rusya milli takımı bu yıl Dünya Kupası elemelerinden çıkarıldı. (DIŞ HABERLER)