Rus yazar Prilepin'in aracında patlama: 1 kişi öldü, Prilepin yaralandı

Milliyetçi Rus yazar Zakhar Prilepin'in aracında patlama oldu. Prilepin, patlamada yaralanırken, Rusya patlamadan Ukrayna ve Batı'yı sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Rus yazar Zakhar Prilepin, Rusya'nın Nizhny Novgorod bölgesinde aracında meydana gelen patlamada yaralandı. Rusya devlet haber ajansı TASS'ın aktardığına göre, Rusya patlamadan 'Ukrayna ve Batı'yı' sorumlu tuttu.

TASS haber ajansı, Prilepin'in aracının altına bomba yerlerştirildiğini yazarken, Rusya İçişleri Bakanlığı, patlamada bir kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

ZAKHAROVA: ABD VE BRİTANYA SORUMLU

Reuters'ın TASS'tan aktardığına göre, acil durum hizmetlerinden yapılan açıklamada, Prilepin'in aracının 'havaya uçurulduğu' söylendi. Prilepin'in patlamadan yaralı kurtulduğu ve bilincinin açık olduğu bilgisi paylaşıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zakharova, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Doğru olan, gerçek oldu. Washington ve NATO, bir uluslararası terör hücresini daha besledi: Kiev rejimi" diye yazdı. Zakharova, patlamadan 'doğrudan ABD ve Britanya'yı sorumlu tuttu.'

OLAY YERİNE MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

Sputnik'in aktardığına göre, Prilepin’in sözcüsü, yazarın durumunun iyi olduğunu, yaşanan olayın tam olarak ne olduğunun belirlenemediğini söyledi. Rusya Soruşturma Komitesi, Nijniy Novgorod bölgesindeki müfettiş ve kriminologların olay yerine intikal ettiğini bildirdi. Güvenlik güçleri patlamayla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlattı.

PRİLEPİN, UKRAYNA'DAKİ SAVAŞA KATILMIŞTI

AA'nın aktardığına göre, Prilepin, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunda Donbas'ta savaş muhabiri olarak çalışmıştı. Bölgedeki Rus yanlısı ayrılıkçı yönetimde danışmanlık görevi de yapan Prilepin, Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna savaşınıın başlamasından sonra 'Ukrayna'nın güvenliği, istikrarı, bağımsızlığı ve egemenliğini tehlikeye atan eylemleri' gerekçesiyle geçen yıl Avrupa Birliği (AB) ile bazı Batı ülkeleri tarafından yaptırım listesine alınmıştı. Bu yılın başında Prilepin'in Ukrayna’daki savaşa bizzat katıldığı da bildirilmişti.

DUGİNA VE FOMİN DE BOMBALI SALDIRILARDA ÖLMÜŞTÜ

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Moskova'da Ağustos 2022'de arabasına konulan bombanın patlamasıyla Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina hayatını kaybetmişti. Geçen ay başında da St. Petersburg şehrindeki kafede meydana gelen patlamada, Donbas'taki Ukrayna karşıtı videolarıyla tanınan Rus blogger Maksim Fomin yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)