Rusya: KGAÖ yükümlülükleri Dağlık Karabağ için geçerli değil

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ermenistan'a karşı KGAÖ kapsamındaki yükümlülüklerinin Dağlık Karabağ için geçerli olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) bir üyesi olduğu ve Rusya'nın bu ülkeye karşı yükümlülükleri bulunduğu şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik'in haberine göre Peskov, Rusya’nın KGAÖ kapsamındaki yükümlülüklerinin Dağlık Karabağ için geçerli olmadığını söyledi.

Peskov, "Söz konusu yükümlülükler güvenliğin sağlanması ile ilgili. Yani KGAÖ üyesi olan bir ülkenin herhangi bir saldırganlığa, dışarıdan saldırıya maruz kalması durumunda antlaşmaya üye olan ülkelerin bu devleti savunma yükümlülüğü var. KGAÖ yükümlülükleri Dağlık Karabağ için geçerli değil” diye konuştu.

Dağlık Karabağ’daki çatışmanın Ermenistan topraklarına yayıldığı iddialarına da değinen Peskov, “Hayır, bu yöndeki bilgiler doğrulanmıyor” dedi.