Rusya, kozmonot iddiasıyla dalga geçti: Her yerde ve her şeyde Ukrayna bayrağı görmek delilik

Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşan üç Rus kozmonotun Ukrayna bayrağının renklerinde giyindiği iddiasıyla dalga geçti: Üniformalar altı ay önce hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) varan üç Rus kozmonotun Ukrayna bayrağı renklerinde üniformalar giydiği iddiasıyla dalga geçti. Batı basınında kozmonotların Ukrayna ile dayanışma sergileyerek Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösterdiği öne sürülürken, Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'tan açıklama geldi.

Roscosmos'un Telegram hesabında "Bazen sarı sadece sarıdır" açıklaması yapıldı. Kurum, kozmonotlarının üçünün de mezunu olduğu prestijli Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nin amblemindeki renklerin seçildiğini belirterek, "Her yerde ve her şeyde Ukrayna bayrağı görmek delilik" ifadelerini kullandı.

'RENK ZEVKİMİZİ BANDERA MERAKLILARI İÇİN DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ'

Roscosmos'un Direktörü Dimitri Rogozin de, şahsi Telegram hesabından yaptığı açıklamada "Bazen sarı sadece sarı anlamına gelir" dedi. Rogozin, Ukrayna'daki neo-Nazileri kast ederek 'renk zevklerini Bandera meraklıları yüzünden değiştirmeyeceklerini' belirtti; Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nin de amblemini paylaştı. 

Kozmonotlardan Oleg Artemyev de, cuma günü ISS'ten yapılan canlı yayında, üniformalarının renklerini kendilerinin seçtiklerini söylemişti. Artemyev, ellerinde çok fazla sarı kumaş olduğunu, bu nedenle sarı giyindiklerini belirtmişti. Artemyev dün gece Roscosmos'un Telegram kanalından paylaşılan açıklamasında da, kişiye özel olarak dikilen uzay elbiselerinin altı ay önce hazırlandığını ve mezun oldukları okulun renklerini seçtiklerini söylemiş, "Üniformamızda herhangi bir gizli işaret veya simge aramaya gerek yok. Renk sadece renktir. Ukrayna'yla hiçbir ilgisi yok. Bugünlerde, uzayda olmamıza rağmen, devlet başkanımızın ve halkımızın yanındayız" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)