Rusya: Moskova yakınlarında Ukrayna İHA’sı düşürüldü

Moskova Valisi Vorobyov, başkentin güneydoğusundaki Gubastovo köyü yakınlarında Ukrayna’ya ait insansız bir hava aracının düşürüldüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın başkenti Moskova’nın valisi Andrey Vorobyov, şehrin güneydoğusundaki bir köyün yakınlarında Ukrayna’ya ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü iddia etti. Vali Vorobyov İHA’nın 'sivil altyapıyı hedef almaya çalışmış olabileceğini' ileri sürdü. 

Olayın gerçekleştiği bölgeye yakın bir tesisi bulun Gazprom enerji şirketi, Rusya haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, tesislerinin olaydan etkilenmediğini belirtti. Rusya medyasında paylaşılan fotoğrafta da hasar görmüş bir İHA’nın karlı bir ormana düştüğü görüldü.

‘PUTİN KORKABİLİR ÇÜNKÜ İHA’LAR ORALARA KADAR ULAŞABİLİYOR’

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşçenko da düşürülen İHA’ya olduğu iddia edilen fotoğrafla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya medyası, Moskovva bölgesinde bir Gazprom tesisine yakın bir yerde bilinmeyen bir drone'un düşürüldüğü haberini geçiyor. Burası Ukrayna-Rusya sınırına 500 kilometreden uzak bir mesafede. Yakında Putin kamuoyu karşısına çıkmaktan korkabilir çünkü İHA’lar uzak bölgelere kadar ulaşabiliyor” dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN ‘SALDIRI GİRİŞİMİ’ AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 28 Şubat’ta yaptığı açıklamada da "Kiev yetkilileri, sivil altyapı tesislerine saldırmak için insansız hava araçları kullanmaya teşebbüs etti" ifadelerine yer verilmiş, Rusya hava savunma sistemlerinin 'saldırıları püskürttüğü, İHA'ların rotalarından saptığı ve hasara yol açamadığı’ ileri sürülmüştü.

Aynı gün St. Petersburg’un hava sahasının tanımlanamayan bir cisim nedeniyle kapatılmasından birkaç saat sonra, Rusya Savunma Bakanlığı ülkenin güneyinde savaş uçaklarıyla bir tatbikat yaptıklarını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)