Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi 'rüşvet' iddiasıyla gözaltına alındı

Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi Yuri Kuznetsov 'özellikle büyük miktarda rüşvet aldığı' şüphesiyle gözaltına alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 9 Mayıs 'Zafer Günü' töreninde. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Rusya Soruşturma Komitesi, Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları bölümünün başındaki Yuri Kuznetsov'un 'rüşvet' iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, komiteden yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığı yetkilisinin 'özellikle büyük miktarda rüşvet aldığından' şüphelenildiği ifade edildi. 

ÜÇ HAFTADA EN AZ BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rusya Soruşturma Komitesi, açıklamasında, "Soruşturmaya göre, 2021-2023 yıllarında, Rus Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmayı 8'inci Müdürlüğü'nün başındaki Kuznetsov, lehlerine belirli eylemlerde bulunmak için ticari yapıların temsilcilerinden rüşvet almıştı" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı merkezli 'rüşvet' soruşturmalarında, 23 Nisan'dan bu yana aralarında dönemin bakan yardımcısı Timur İvanov'un da olduğu en az beş kişi gözaltına alındı. Yeni kabinenin kurulduğu Rusya'da Savunma Bakanı Sergey Şoygu da pazar günü beklenmedik bir şekilde görevden alınmış, bundan sonraki görevinin Rusya Güvenlik Konseyi sekreterliği olacağı açıklanmıştı. Savunma Bakanlığı görevine ise daha önce başbakan yardımcılığı da yapan ekonomist Andrei Belousov getirilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)