Rusya Taliban lideri Molla Baradar'la görüşecek

Rusya’nın, Taliban'ın siyasi heyetinin başındaki Molla Abdulgani Baradar ile görüşeceği açıklandı. Görüşmenin yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi sonrası ülkelerin nasıl bir diplomatik pozisyon alacağı merak edilirken, Rusya'dan 'diyalog' açıklaması geldi. Rusya’nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Taliban'ın siyasi heyetinin başındaki Molla Abdulgani Baradar ile Katar’ın başkenti Doha’da görüşmeyi planladıklarını söyledi.

GÖRÜŞME YARIN YAPILACAK

Kabulov Rossiya-1 televizyonuna açıklamalarında, “Molla Baradar ile şimdilik Doha’da görüşeceğiz. İleride neler olacağını göreceğiz” dedi. Interfax ajansı, görüşmenin salı günü (yarın) yapılacağını duyurdu. Buna göre, öncelikli olarak Rusya'nın Afganistan'daki diplomatik misyonunun güvenliği ele alınacak.

'TANIMAK İÇİN ACELE ETMEYECEĞİZ'

Bununla birlikte, Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada Afganistan'daki yeni otoriteyi tanımak için acele edilmeyeceği de vurgulandı.

MOSKOVA, BAZI ELÇİLİK PERSONELİNİ DE TAHLİYE EDECEK

Öte yandan, Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği'ndeki bazı personeli tahliye etmeyi planladığı da açıklandı. Moskova'dan dün yapılan açıklamada böyle bir tahliyeye şu an için gerek görülmediği belirtilmişti.

Rusya Dışişleri, sahadaki durum konusunda ABD'yle temas halinde olduklarını da açıkladı. (DIŞ HABERLER, Sputnik)