Rusya, Tom Cruise'lu ilk uzay filmine rakip oldu

Rusya, Tom Cruise'un oynayacağı ilk uzay filmi için rakip oldu. Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos ve TV kanalı Channel One, en az Tom Cruise kadar ses getirecek bir oyuncu için arayışa girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tom Cruise'un başrolde olduğu ve NASA ile Elon Musk'ın şirketi SpaceX işbirliğinde çekilecek ilk uzay filminin açıklanmasının ardından Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos ve ülkenin en büyük TV kanalı Channel One'dan bir karşı hamle geldi. Rusya, çekeceği uzay filmine başrol arayışlarına başladı.

NTV'nin aktardığına göre, Rus genel yapımcı Alexey Trotsyuk, "Dünya'dan uzaya fırlatılabilecek, ardından zorlu uzay şartlarına dayanabilecek ve sıfır yer çekiminde en karmaşık çekim zorluklarının üstesinden gelebilecek bir kadın oyuncu arıyoruz" dedi. Rusya, uzay filmi yarışına dahil olmak için 'en az Tom Cruise kadar ses getirecek' bir oyuncu aramaya başladı; seçilen kadın başrol oyuncusu tıpkı bir kozmonot gibi eğitilecek. 

Tom Cruise'un ve NASA ile SpaceX işbirliğinde çekilecek ilk uzay filminin yönetmeni olan Doug Liman'ın Ekim 2021'de Axiom Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğa çıkacağı açıklanmıştı.