Rusya: Ukrayna, 158 İHA ile saldırı düzenledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait iki İHA'nın başkent Moskova'da düşürüldüğünü ileri sürdü. Ukrayna ise, Rusya'nın Harkiv saldırılarında 2 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, başkent Moskova dahil olmak üzere Rus topraklarına 158 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki unsurlara İHA'lar ile saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi. Rus hava savunma sistemlerince 158 İHA'nın vurulduğu kaydedilen açıklamada, bunların 2'sinin başkent Moskova, 7'sinin Moskova bölgesinde düşürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

AA'nın aktardığına göre Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada vurulan İHA'lardan birinin Moskova'daki petrol rafinerisinin teknik binasına düştüğünü ve binada yangın çıktığını aktardı. Olay yerinde itfaiye ekiplerinin çalıştığına işaret eden Sobyanin, İHA saldırısında yaralı ve ölenlerin olmadığına dikkati çekti.

Sobyanin, "İnsanlara veya tesisin işleyişine yönelik herhangi bir tehdit yok" ifadesini kullandı. Bu arada, Moskova'daki havalimanlarında gece saatlerindeki uçuşların ertelendiği açıklandı.

'DONETSK'DE 2 YERLEŞİM BİRİMİ ELE GEÇİRİLDİ'

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada da, "Güney ve Merkez Askeri Gruplarına bağlı birlikler, aktif eylemleri sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Vıyemka ve Ptiçye yerleşim birimlerini kurtardı" ifadesine yer verildi. Son 24 saatte 133 bölgede İsrail yapımı "RPS-42" hava gözetleme radarı, Harkiv bölgesinde insansız hava araçları (İHA) üretim ve saklama merkezleri, Ukraynalı askerler ve askeri teçhizatın konuşlandırıldığı noktaların uçaklar, İHA'lar, top ve roket atışlarıyla bombalandığı belirtilen açıklamada, 171 İHA'nın düşürüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 641 uçak, 283 helikopter, 30 bin 920 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 801 tank ve zırhlı araç, 1434 çok namlulu roketatar, 13 bin 898 obüs ve havan topu ile 25 bin 501 özel askeri araç imha edildi" ifadeleri kullanıldı. Bakanlığın açıklamasında ayrıca Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'tan bugüne kadar Kursk yönünde 8 bin 500 askerini, 80 tankını, 37 piyade savaş aracını, 69 zırhlı personel taşıyıcısını ve 537 zırhlı aracını kaybettiği kaydedildi.

UKRAYNA: RUSYA'NIN HARKİV'E SALDIRISINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan, Rusya'nın Ukrayna'nın Harkiv kentine düzenlediği saldırıda, en az 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, Rus uçakları Cherkaska Lozova köyünü hedef aldı. Açıklamada, en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda bir bina yok olurken, çevresinde de yangın çıktı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

(ANADOLU AJANSI)

Etiketler rusya ukrayna harkiv İHA