Rusya: Ukrayna Sivastopol Tersanesi'ne saldırdı, 24 kişi yaralandı

Rusya, Ukrayna'nın düzenlediğini iddia ettiği saldırıda Kırım Yarımadası'ndaki tersanede bulunan iki geminin zarar gördüğünü açıkladı. Ukrayna da iki Rus deniz aracının zarar gördüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın bugün erken saatlerde Kırım Yarımadası'nda bulunan Sivastopol Tersanesi'ne saldırdığını iddia etti. Bakanlık, tersanede yangın çıktığını ve 10 füze, üç hücumbot tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki geminin zarar gördüğünü açıkladı. Sivastopol'un Rusya tarafından atanan valisi Mikhail Razvozhayev, Kırım'ın en büyük şehrine yönelik saldırıda en az 24 kişinin yaralandığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, yedi füzenin hava savunma sistemlerince imha edildiğini, üç hücumbotun ise bir devriye gemisi tarafında etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Telegram kanalından açıklama yapan bakanlık, "Düşmanın seyir füzeleri tarafından isabet alan onarımdaki iki gemi zarar gördü" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: RUS ÇIKARMA GEMİSİ VE DENİZALTISI ZARAR GÖRDÜ

Razvozhayev de Telegram'dan paylaştığı mesajda, saldırıda en az 24 kişinin yaralandığını kaydetti. Razvozhayev, "Tüm acil durum servisleri, olay yerinde çalışıyor. Şehirdeki sivil hedeflere yönelik herhangi bir tehlike yok" dedi. Razvozhayev ve bazı Telegram kullanıcıları da Sivastopol Limanı'nda çıkan yangını gösteren görüntüleri paylaştı. 

Öte yandan, Ukrayna'nın askeri istihbarat kurumundan bir yetkili, gece saatlerinde Sivastopol'a yönelik söz konusu saldırılarda Rusya'ya ait bir çıkarma gemisinin ve denizaltının zarar gördüğünü ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)