Rusya ve Ukrayna'dan 'karşı saldırı' açıklamaları: 'Geri püskürttük'

Ukrayna, Rusya'nın ele geçirdiği bir köyü daha geri aldıklarını iddia ederken Rusya, Ukrayna'nın Donetsk ve Zaporijya'daki karşı saldırılarını geri püskürttüklerini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, başlattığı karşı saldırı kapsamında dördüncü köyü de Rusya'dan geri aldığını iddia etti. Kiev, konuya ilişkin 11 Haziran Pazar günü yaptığı açıklamada, Blahodatne, Neskuchne ve Makarivka köylerinin Rusya'dan geri alındığını duyurmuştu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bu açıklamadan bir gün sonra, 12 Haziran Pazartesi günü, bu üç köyün yakınlarındaki Storozheve köyünün de Rusya'dan geri alındığı iddia edildi. Askerlerin köye Ukrayna bayrağı diktiği görülürken, Reuters videonun Storozheve'de çekildiğini teyit etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, köyün kontrolünün geri alınmasına katkılarından ötürü 35'inci Deniz Tugayı'na teşekkür etti.

RUSYA: UKRAYNA'NIN KARŞI SALDIRILARI GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Ukrayna'nın karşı saldırısı ile ilgili Rusya'dan yapılan açıklamada ise Ukrayna güçlerinin Donetsk ve Zaporijya bölgelerindeki karşı saldırılarının geri püskürtüldüğü ileri sürüldü. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, Rus güçleri deniz yoluyla fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna'nın karşı saldırısına yanıt verdi. 

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Haziran "Rusya Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın karşı saldırısına değinmedi. 12 Haziran'ın 'yüzyıllık tarihin ve anavatanın azamet ve zaferinin birbirinden ayrılamaz olduğunu gösterdiğini' söyleyen Putin, "Bugün, Rusya için zor bir zamanda, vatanseverlik ve gurur duyguları toplumumuzu daha da güçlü bir şekilde birleştiriyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)