Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı 'saldırı' açıklamaları: 'Sivillerin yaşadığı bina hedef alındı'

Harkiv'de en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü çocuk, 43 kişinin yaralandığı belirtildi. Rusya'nın Belgorod Bölgesi Valisi ise, Ukrayna'nın saldırıları sonucu 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Harkiv bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 3'ü çocuk, 43 kişinin yaralandığı belirtildi. Kiev Bölge Valisi Ruslan Kravchenko ise, başkent ve çevresini etkileyen bir diğer saldırıda 1 kişinin yaralandığını açıkladı.

ZELEKSİY: SİVİLLERİN YAŞADIĞI BİNA HEDEF ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Harkiv'deki saldırıda sivillerin yaşadığı bir apartman kompleksinin hedef alındığını aktardı. Zelenskiy, binanın 9 ve 12. katları arasında yangın çıktığını bildirdi. Görüntülü açıklama yayınlayan Zelenskiy, “Dünya Ukrayna’yı Rus askeri uçaklarından, her gün Ukraynalıların canını alan düzinelerce güdümlü bombadan korumaya yardım etmelidir. Bu terör durdurulabilir” ifadelerini kullandı.

Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, yangınların söndürüldüğünü dile getirdi.

'RUSYA'YA AİT 53 İHA DÜŞÜRÜLDÜ'

Ukrayna ordusu ise, gece saatlerinde Kiev'i hedef alan en az 20 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü açıkladı. Kiev askeri idaresi başkanı Serhiy Popko, Telegram'da yayınladığı açıklamada, "Rus İHA'ları farklı yönlerden ve farklı gruplar halinde Kiev'e doğru gidiyordu" dedi. Kiev bölgesinde 1 kişinin yaralandığı bildiridil.

Ukrayna hava kuvvetleri, 15 Eylül gecesi Rusya'ya ait 53 İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.

RUSYA: BELGOROD'DA 8 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Moskova yönetimi, Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği hava saldırılarında 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya'nın Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, "Ön raporlara göre sekiz sivil yaralandı. Yaralananlardan bir kadının durumu son derece ağır" dedi. Rus yetkili, yaralıların hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Gladkov ayrıca, bir binanın ve 15'ten fazla arabanın doğrudan isabet sonucu alev aldığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin yangınları söndürmek için çalıştığını sözlerine ekledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)