Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Su-34 tipi bir bombardıman uçağının eğitim uçuşu sırasında düştüğünü, yerleşim olmayan bir bölgede yaşanan olayda pilotların hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Fotoğraf: Temsili/AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, önceden planlanmış bir eğitim uçuşu sırasında Su-34 tipi bir uçağın Volgograd bölgesinde düştüğünü, mürettebatın fırlatma koltuğu ile uçaktan atladığını ve pilotların hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Rusya'nın resmi haber ajanslarından RIA'nın aktardığına göre, Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Su-34 tipi Hava Kuvvetleri uçağı planlanmış bir eğitim uçuşu sırasında Volgograd Bölgesi'nde düştü. Mürettebat (uçaktan) atladı. Pilotların hayati tehlikesi bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı. RIA'nın haberinde, içinde mühimmat olmayan uçağın yerleşim bölgesine düşmediği ve yerde herhangi bir hasara yol açmadığı belirtildi. Rusya Hava Kuvvetleri'nden bir komisyonun olay yerinde çalışma yaptığı aktarıldı. 

UKRAYNA'NIN Tu-22M3 UÇAĞINI HEDEF ALDIĞI İDDİA EDİLDİ

Öte yandan, Ukrayna basınına yansıyan haberlerde, Ukrayna'nın saldırı insansız hava araçlarının (İHA) Rusya'ya ait Tu-22M3 tipi bir bombardıman uçağını askeri bir havaalanında hedef aldığı iddia edildi. Reuters haber ajansına konuşan bir askeri istihbarat kaynağı da Ukrayna'nın saldırı İHA'larının Rusya'nın kuzeyinde bir bombardıman uçağını hedef alarak hasar yarattığını ileri sürdü. Kaynak, uzun menzilli Tu-22M3 tipi süpersonik bombardıman uçağının Olenya askeri havaalanında hedef alındığını söyledi. 

Rusya'nın Ukrayna'ya hava saldırıları düzenlemek için kullandığı iddia edilen bu havaalanı, Ukrayna sınırına yaklaşık 1800 kilometre mesafede yer alıyor. Ukrayna'nın Ukrainska Pravda gazetesinin iddiasına göre, Rusya'ya düzenlenen diğer saldırılarda da Engels kentindeki askeri bir havaalanı ile Ryazan bölgesindeki Dyagilevo hedef alındı. Bir İHA'nın Ryazan'da bir petrol rafinerisini vurduğu iddia edildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)