Rusya'da cezaevinde 'isyan': 4 tutuklu ve 4 hapishane personeli öldü

Rusya'da bir cezaevinde tutuklu ve hapishane personelini rehin alan mahkumların düzenlenen operasyonla öldürüldüğü, olayda dört cezaevi personelinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSİN), 23 Ağustos Cuma günü Volgograd bölgesindeki bir cezaevinde hapishane personeli ve tutukluları rehin alan dört mahkumun düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü, dört cezaevi personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, servisten yapılan açıklamada, Volgograd bölgesindeki 19 numaralı hapishanede dört mahkumun, sekiz cezaevi personeli ve dört mahkumu rehin aldığı belirtildi. Söz konusu mahkumların dört personeli bıçakla yaraladığı aktarılan açıklamada, personelden üçünün olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi. Açıklamada, "Mahkumlara direnen dört kişi daha hastaneye kaldırıldı. Bir tanesi hastanede hayatını kaybetti" denildi.

'DÖRT MAHKUM YARALANDI'

Rehineleri kurtarmak için olayın yaşandığı hapishanede özel operasyon düzenlendiğine işaret edilen FSİN açıklamasında, "Rusya Federal Cezaevi Servisi ve Ulusal Muhafızların gerçekleştirdiği operasyon sonucunda dört suçlu öldürüldü. Suçluların eylemleri sonucunda dört mahkum yaralandı. Rehinelerin serbest bırakılması operasyonuna katılan görevliler arasında yaralanan olmadı" bilgisi paylaşıldı.

Dün Volgograd bölgesindeki 19 numaralı hapishanede bazı tutuklular, disiplin komisyonu toplantısı sırasında cezaevi personelini rehin almıştı. Sosyal medyada, olayı çıkaran kişilerin Orta Asya ülke vatandaşı ve IŞİD mensubu olduğu iddiası dile getirilmişti.

(ANADOLU AJANSI)