Rusya'da kamyonla çarpışan yolcu treni raydan çıktı: En az 140 yaralı

Rusya'nın güneyindeki Volgograd'da bir yolcu treni Kamaz tipi bir kamyonla çarpıştı. Trenin bazı vagonları raydan çıkarken, Rusya Demiryolları kazada en az 140 kişinin yaralandığını açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Rusya'nın güneyindeki Volgograd bölgesinde, içinde yaklaşık 800 yolcu bulunan bir tren, bir kamyonla çarpıştı. Çarpışmanın ardından yolcu treninin sekiz vagonu raydan çıktı. Rusya Demiryolları, kazada en az 140 kişinin yaralandığını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, üçü çocuk olmak üzere 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Tataristan'daki Kazan'dan Karadeniz'deki Adler'e doğru giden yolcu treni, Volgograd'daki Kotelnikovo istasyonu yakınlarında raydan çıktı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olay yerine sağlık görevlilerinin gönderildiği, çalışmalara 324 acil durum çalışanının katıldığı belirtildi. Bakanlık, çalışmalara acil durum helikopterlerinin de katıldığını kaydetti. 

İKİ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Mash Telegram kanalı, kazada en az iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, Interfax haber ajansı, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bilgisini vermişti. Telegram'da paylaşılan, doğruluğu teyit edilmemiş videolarda trenin en az dört vagonunun raydan çıktığı görüldü. Rusya'nın TASS haber ajansı da kolluk kuvvetlerinden ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, tren kamyona çarptığında 20 kişinin yaralandığını aktardı. Rusya Demiryolları ise açıklamasında en az 140 kişinin yaralandığını bildirdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)