Rusya'da 'Stalin Döner' açıldıktan bir gün sonra kapatıldı

Moskova'da tartışma yaratan 'Stalin Döner' isimli büfe, açıldıktan bir gün sonra kapatıldı. Döner büfesinin işletmecisi, personelin gelen tehditler üzerine işi bıraktığını söyledi.

Fotoğraf: Alex Tversky/Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan ve Sovyetler Birliği'nin ikinci lideri Josef Stalin'in adını taşıyan döner büfesi yoğun tepkiler üzerine, açılışından bir gün sonra kapatıldı. Business FM radyo kanalının döner büfesinin işletmecisine dayanarak verdiği habere göre, güvenlik güçleri Stalin Döner'e gelerek büfenin isminin değiştirilmesini ve asılı olan Stalin portresinin kaldırılmasını istedi.

Personelin de gelen yoğun tehditler üzerine işi bıraktığını açıklayan işletmeci, bu yüzden büfenin açılmasından bir gün sonra kapandığını aktardı. Kommersant gazetesinin haberine göre, büfede çalışanlar da Sovyetler Birliği'nin ikinci lideri Josef Stalin‘in dönemine ait istihbarat servisinin yeşil üniformalarını giyiyordu.

HALP TEPKİ GÖSTERDİ: 'KABUL EDİLEMEZ'

Moskova merkezli insan hakları örgütü Memorial, Stalin Döner adıyla yapılan pazarlama fikrinin tamamen yanlış olduğunu, bu tür girişimlerin yasaklanması gerektiğini açıkladı. Memorial ayrıca, Rusya’nın devlet olarak Stalin’in işlediği suçlar ile arasına mesafe koymayı da başaramadığını duyurdu. Rusya televizyonlarında konuyu işleyen haberlerde görüş belirten vatandaşlar, milyonlarca insanın ölümünden sorumlu tuttukları Josef Stalin’in adını kullanarak para kazanma çabasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. (DW Türkçe)