Rusya'da 'tanımlanamayan cisim' alarmı: Bakanlık 'tatbikat' dedi

'Tanımlanamayan bir cismin' görülmesinin ardından Pulkovo Havalimanı'nda uçuşların askıya alınmasına ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanlığı, "Tatbikat yapıyorduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Pulkovo Havalimanı'nda uçuşlar, 'tanımlanamayan bir cismin' görülmesi sonrasında askıya alındı. St. Petersburg kent yönetiminin Telegram kanalından yapılan açıklamada "Pulkovo Havalimanı geçici olarak uçak kabul etmiyor veya göndermiyor" ifadelerine yer verildi.

Olaydan kısa süren sonra konuşan bir Rus kaynağın aktardığına göre Pulkovo Havaalanı çevresindeki kısıtlamalar kaldırıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, St.Petersburg üzerindeki hava sahasının Batı Askeri Bölgesi'ne bağlı hava savunma kuvvetlerinin tatbikatı için kapatıldığını açıkladı. Sputnik'in aktardığına göre bakanlık, talim sırasında savaş uçaklarının 'sözde ihlalci hedefin' önlenmesi ve tanımlanması için havalandığını, acil durum birimleri ve kolluk kuvvetleri ile acil durum sırasında etkileşim uygulaması yapıldığını kaydetti.

KREMLİN: PUTİN'E BİLGİ VERİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, St.Petersburg'da hava sahasının kısmi ve geçici olarak kapatılması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiğini söyledi. Peskov, Rusya liderinin vaka hakkında tüm bilgilere sahip olduğunun altını çizerek, gazetecilerin soruları üzerine daha detaylı bilgi için havacılık ve savunma kurumlarından yapılacak açıklamaların izlenmesini tavsiye etti. (DIŞ HABERLER)