Rusya'da yolcu uçağı düştü: 3 ölü

Rusya'nın TASS haber ajansı, bir yolcu uçağının Moskova bölgesinde düştüğünü, olay sırasında uçakta bulunan üç kişilik mürettebatın hayatını kaybettiğini aktardı.

Fotoğraf: Temsili/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da bir yolcu uçağının başkent Moskova bölgesinde düştüğü belirtildi. Rusya'nın resmi haber ajanslarından TASS, Rus acil durum servislerine dayandırdığı haberinde, Sukhoi Superjet yolcu uçağının bugün Moskova bölgesinde düştüğünü bildirdi.

TASS'ın aktardığına göre, yolcu uçağındaki üç kişilik mürettebat yaşanan olayda hayatını kaybetti. Kazanın Kolomna kenti yakınlarında yaşandığı ifade edilirken, uçağın planlı bir onarımdan geçtiği, bugün ise bir test uçuşu yapıldığı belirtildi. Haberde ayrıca uçakta sadece üç kişilik bir mürettebatın olduğu, bu kişilerin Sukhoi Sivil Havacılık Şirketi'nden pilotlar olduğu, uçağın Zhukovsky havalimanından havalandığı aktarıldı.

ACİL DURUMLAR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Reuters'ın aktardığına göre, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Sukhoi Superjet yolcu uçağının Moskova bölgesinde düştüğü doğrulanarak üç mürettebatın ölü olduğunun sanıldığı ifade edildi. Bakanlık, uçağın Kolomna kenti yakınlarındaki ağaçlık bir alana düştüğünü, uçakta bulunan kişilerin dışında herhangi bir ölüm ya da yaralanma olmadığını bildirdi. Kazanın sebebi henüz netlik kazanmadı. 

Rusya kolluk kuvvetlerine yakın olduğu ifade edilen Mash Telegram kanalı, uçağın enerji devi Gazprom'a ait bir havayolu şirketi olan Gazpromavia'nın olduğunu yazdı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)