Rusya'dan 'bombalı saldırı' açıklaması: Kanıtlar Ukrayna'ya işaret ediyor

Rusya Soruşturma Komitesi, "Vladlen Tatarskiy" adıyla bilinen blog yazarı Fomin'in öldüğü saldırının şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Kremlin, "Saldırının arkasında Ukrayna olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir kafede yaşanan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Sputnik'in haberine göre, "Vladlen Tatarskiy" takma adıyla bilinen Putin yanlısı blog yazarı Maksim Fomin'in öldüğü saldırı hakkında açıklama yapan Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen Darya Trepova’nın yakalandığını duyurdu.

Rus İçişleri Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Fomin'e ölümünden önce içine bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildiğinin belirlendiğini söylemişti. Fomin'in elinde patlayan heykeli ona veren kişinin Trepova olduğundan şüpheleniliyor.

RUSYA: SALDIRININ ARKASINDA UKRAYNA OLABİLİR

Kremlin de bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Kanıtların Ukrayna özel servisinin saldırının hazırlanması ile bağlantısı olduğunu gösterdiğini’ iddia etti.

Reuters'ın haberine göre, saldırıyı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendiren ve 'Kiev rejiminin terör eylemlerini desteklediğini' ileri süren Kremlin, “Tatarskiy’nin öldürülmesinin ardında Kiev olabilir” ifadelerini kullandı. Ukrayna yönetiminin ‘2014 yılından bu yana pek çok cinayetin arkasında olduğunu’ da söyleyen Kremlin, Şubat 2022'den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşına atıfla, ‘Özel askeri operasyonu bu sebeple yürütüyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Rusya'nın St. Petersburg kentinde, 2 Nisan Pazar günü bir kafede patlama meydana geldi.  Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Olay yerinde inceleme yapan polis yetkilileri, patlamanın 'patlayıcı cihazla' gerçekleştirildiğini ifade etti.

Rusya İçişleri Bakanlığı kaynakları, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Fomin'e ölümünden önce içine bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildiğinin belirlendiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)