Rusya'dan Moskova zirvesi açıklaması: Aşırılık yanlısı gruplarla ortak mücadele ele alındı

Rusya Savunma Bakanlığı; Türkiye, Suriye ve Rusya savunma bakanlarının toplantısında, Suriye iç savaşının çözümü ve "aşırılık yanlısı gruplarla ortak mücadelenin" görüşüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakan Ali Mahmud Abbas'la görüştü.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada ise Rusya, Suriye ve Türkiye savunma bakanlarının Suriye krizinin çözüm yollarını tartıştıkları belirtildi.

Açıklamada, "28 Aralık'ta Moskova'da Rusya Federasyonu, Suriye Arap Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti savunma bakanları arasında üçlü görüşme yapıldı. Suriye krizinin çözüm yolları ve sığınmacı sorunu, Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplarla ortak mücadele çabaları ele alındı" denildi.

Bakanlık, "Toplantının ardından tarafların bu formatta yürütülen diyaloğun yapıcı nitelikte olduğunu ve Suriye Arap Cumhuriyeti ile bölgenin tamamındaki durumun istikrara kavuşturulmasının devamı için devam etmesi gerektiğini kaydettiği"ni aktardı. (HABER MERKEZİ)