Rusya'dan sınır bölgelerinde yaşayanlara uyarı: Flört uygulamalarını kullanmayın

Rusya İçişleri Bakanlığı, 'düşmanların istihbarat toplamasının önüne geçilmesi' için Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanların flört uygulamalarını kullanmamaları gerektiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, sınır bölgesinde yaşayan vatandaşlarını, hassas bilgilerinin çalınmaması için flört uygulamalarını kullanmamaları konusunda uyardı. Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanlara güvenilir olmayan kameraları ve flört uygulamalarını kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

'SOHBET GRUPLARINDAN GELEN LİNKLERE DİKKAT'

Interfax’ın haberine göre aynı zamanda sohbet gruplarında gelen linklere de dikkatli yaklaşılması gerektiği vurgulandı, böylece “düşmanların istihbarat toplamasının önüne geçilmesinin” hedeflendiği ifade edildi. Bu bölgelerde yaşayan asker ve polis personelinin de online flört hizmetlerini kullanmaması ve hassas konumlardan video izlememesi gerektiği vurgulandı.

'SOSYAL MEDYADA KONUM KULLANMAYIN'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Ukrayna'nın 'koruması olmayan CCTV kameralarını ele geçirerek her yeri görebildiği' uyarısı yapılırken güvenlik güçlerinden sosyal medyada hiçbir şekilde konum kullanmaması istendi. Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan Olga Fyodorova imzalı makalede de Ukrayna güçlerinin Rusya’da kameraları hackleyerek istihbarat toplayabileceği uyarısında bulunulmuştu. Bu yüzden gözetleme araçları ve flört uygulamalarının güvenlik açığı yaratmaması için kullanılmaması gerektiği belirtilmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)