Rusya'dan 'Trump' açıklaması: Suikast girişimleri ABD geleneği...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Bundan tam 2 ay önce, ABD'de siyasi muhaliflere yönelik nefretin tam anlamıyla körüklendiğine dikkat çekmiştim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski başkan Donald Trump’ın silahlı saldırıya uğramasıyla sarsılırken, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan suikastla ilgili açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, ABD'de siyasi muhaliflere karşı nefretin körüklediğini hatırlatırken, “Bundan tam 2 ay önce ABD'de siyasi muhaliflere yönelik nefretin tam anlamıyla körüklendiğine dikkat çekmiş ve Amerikan geleneğindeki başkanlara ve başkan adaylarına yönelik suikast girişimleri ve suikastlardan örnekler vermiştim” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre Zaharova, Rusya'daki seçimlerin meşruiyetini eleştiren ülkede, aynı zamanda eski başkan Trump'ın öldürülmesi gerektiğinin açıkça dile getirildiğine de dikkat çekerek, seçimlerin meşruiyetinin sorgulamadığını belirttiği yazısına da atıfta bulundu.

Trump suikastıyla ilgili bir başka değerlendirme, Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyonu Konseyi’nde Kırım Senatörü Sergey Tsekov’dan geldi. Sputnik’e verdiği demecinde, Donald Trump'a yönelik suikast girişimini siyasi plan ve Amerikan demokrasisinin tezahürü olarak nitelendiren Rus Senatör Tsekov, "Trump'ın hayatına kastedilmesinin siyasi bir plan ve istenmeyenlerin ortadan kaldırılmasının yaşamın kuralı haline geldiği çok kötü şöhretli Amerikan demokrasisinin bir tezahürü olduğuna inanıyorum. Bu suikast girişimi, Trump'ın ABD Başkanı olmak için gerçek bir şansa sahip olduğunun ve Biden'a gerçek bir rakip olduğunun göstergesidir” dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler rusya abd trump suikast