Ruzy Gallery'de çocukları ağırladı: Sergi gezip resim çizdiler

Ruzy Gallery, 'Müze Müze Geziyoruz' etkinliği kapsamında farklı yaş grubundaki çocukları ağırladı. Çocuklar, sanatçı Ahmet Güneştekin’in 'Uyandığımız Çağ' adlı sergisini gezdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş sanat alanlarında sanatçılara ev sahipliği yapmayı hedefleyen Ruzy Gallery, şubat ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Uyandığımız Çağ” başlıklı solo sergisiyle açıldı. Ruzy Gallery, bu kez 5-14 yaş aralığındaki çocukları "Müze Müze Geziyoruz" etkinliğiyle ağırladı.

Sanat eğitmeni Emel Niğdeli'nin rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte çocuklar, sergiyi gezdi. Sanat eğitmeni Niğdeli, çocuklara sanatçının eserlerinde işlediği temaları ve kullandığı teknikleri anlattı. Çocuklar sanatçının eserlerinde kullandığı renkleri, sembolleri ve teknikleri keşfederken, Güneştekin’in eserlerinden ilham alarak kendi resimlerini de çizdiler.

Ruzy Gallery’nin kurucusu Esra Çevik, etkinlikle birlikte çocukları sanatla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek “Çocukların sanatla iç içe büyümesi, yaratıcılıklarını ve sanatsal bakış açılarını geliştirmeleri açısından çok önemli. Bu tür etkinliklerle çocuklara sanatın keyfini ve önemini aşılamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler ruzy galleriy sergi