Sabıka fotoğrafı tişörtlere basılmıştı: 'Trump 7 milyon dolar topladı'

ABD'nin sabıka fotoğrafı çekilen ilk eski başkanı olan Donald Trump'ın o günden bu yana 7,1 milyon dolar kazandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Başkanlık Seçimleri'nde Cumhuriyetçi Parti'den aday adaylığını açıklayan ve 24 Ağustos'ta Georgia'da görülen dava kapsamında hapishaneye teslim olarak sabıka fotoğrafı çekiken ABD eski başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibi, son üç haftada yaklaşık 20 milyon dolar toplandığını duyurdu.

'BİR GÜNDE 4,18 MİLYON TOPLANDI, BU BİR REKOR'

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Trump'ın seçim kampanya ekibinin sözcüsü Steven Cheung, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, Trump'ın 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarına müdahale ettiği gerekçesiyle Georgia'da teslim olmasından bu yana 7,1 milyon dolar toplandığını belirtti. Trump'ın sabıka fotoğrafı, ilerleyen günlerde tişört ve şapka gibi bir dizi ürünün üzerine basılıp satışa çıkarılmıştı.

Cheung'un açıklamasına göre, Trump'ın kampanyasına yalnızca 25 Ağustos Cuma günü 4,18 milyon dolar bağış yatırıldı, bu ise kampanyasına bir günde yatırılan en büyük para oldu.

Ne olmuştu?

Trump, 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla Georgia'da görülen dava kapsamında Fulton Hapishanesi’ne teslim olmuş, burada parmak izi alınmış ve sabıka fotoğrafı çekilmişti. Trump, bu fotoğrafla birlikte sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD eski başkanı olurken, fotoğraf ABD’de tişört, bardak, kupa gibi bir dizi ürünün üzerine basılmıştı.

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olduğunu açıklayan Trump’ın destekçileri ve kampanya yöneticileri, sabıka fotoğrafını bağış toplamak için kullanmaya başlamıştı. “Save America” (Amerika’yı Kurtar) isimli bağış komitesi, üzerinde Trump’ın sabıka fotoğrafının ve “Asla teslim olma” yazısının olduğu tişörtleri 34 dolardan, bardak altlıklarının iki tanesini 15 dolardan ve kahve kupalarını 25 dolardan satışa çıkarmıştı.

Trump karşıtı bir grup olarak bilinen “Lincoln Project” (Lincoln Projesi) isimli oluşum da üzerinde Trump’ın sabıka fotoğrafının ve “Boş Yapıp Öğren” sloganının baş harfleri olan “FAFO”nun olduğu shot bardaklarının altı tanesini 55 dolara satmaya başlamıştı. (DIŞ HABERLER)