Sadullah Kısacık: İktidar Türkiye’yi iki kutuplu hale getirdi

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, "Türkiye’de siyaset dar bir alana sıkıştırılmış durumda. İktidar Türkiye’yi iki kutuplu hale getirmiş vaziyette" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, partisinin 2. Olağan Adana İl Kongresi’ne katılarak ülke gündemi ve DEVA Partisi’nin Türkiye siyasetindeki misyonu hakkında konuştu. Türkiye siyasetinin kutuplaştırmacı, geçmiş hesaplaşmaları ve kavgalarla dar bir koridorda sıkıştığını belirten Kısacık, “DEVA Partisi Türkiye’yi bu dar koridordan çıkaracak olan partidir” dedi.

Kongre süreçlerinin partiler için bir yenilenme ve geleceğe yönelik yeni adımların atıldığı ilk etap olarak değerlendiren Kısacık, Adana’da gerçekleştirilen kongre süreçlerinde çaba sarf eden teşkilat mensuplarına ve parti üyelerine teşekkür etti.

İktidarın oluşturduğu kutuplaştırmacı siyaset ortamının, Türkiye’yi ayrıştırıcı dar bir koridora sıkıştırdığını ifade eden Kısacık, “Türkiye’de siyaset dar bir alana sıkıştırılmış durumda. İktidar Türkiye’yi iki kutuplu hale getirmiş vaziyette. Ancak yerel seçimlerde vatandaşlarımız, bu kutuplaştırmacı siyasete karşı olduğunu sandığa gitmeyerek gösterdi. Türkiye seçim tarihinde rekor sayıda seçmen sandığa gitmedi. Ayrıca seçimlerde atılan pek çok boş oy, pusulada tüm partilere evet mührü basıldığı için geçersiz sayılan oylar... Bu oyların tamamı tepkidir. Türkiye’deki kutuplaştırmacı siyasete tepkidir. Vatandaşın demokrasiye olan inancının, siyasete duyduğu güvenin sarsılmasından kaynaklı tepkisidir. DEVA Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın liderliğinde bu kutuplaştırmacı ve ayrıştırıcı siyasal söyleme karşı durmak, demokrasiyi hukuk ve adalet temelleri üzerinde güçlendirmek için buradayız. Ülkemizin ve 85 milyon vatandaşımızın, bu dar koridorda sıkıştırılıp hapsedilmesine müsaade etmeyeceğiz. DEVA Partisi bu misyonla Türkiye’nin umududur. Türkiye’yi iki kutuplu siyasetten kurtaracak tek parti, DEVA Partisi’dir” diye konuştu

‘İDEOLOJİLERLE DEĞİL DEMOKRASİYLE GELECEK İNŞA EDECEĞİZ’

 İktidarın kutuplaştırmacı siyasetinin muhalefeti de ideolojik söylemlerle tökezlettiğini, mevcut siyasi partilerin siyasi argümanlarının ve araçlarının bu kutuplaştırma karşısında üretken olamadığını, muhalefetin de kendi seçmenini aynı ideolojik yaklaşımlarla yönlendirdiğine dikkat çekti:

“İdeolojik yaklaşımlı, kutuplaştırmacı siyaset anlayışı yüzünden partiler seçmenlerine ideolojik korkular veriyor. Dini, manevi, milli, ulusal bütün görüşlerimizin ve değerlerimizin kaybedileceği üzerinden ciddi korkular veriliyor ve bu korkular üzerinden de geçmişe dönük hesaplaşmalar ve kavgalarla Türkiye siyaseti günden güne eriyor. Ama biz, DEVA Partisi olarak Türkiye’nin geleceğini konuşacağız, aydınlık yarınlarını konuşacağız. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonomiyi yönettiği dönemde olduğu gibi, ‘1 dolar 1 TL olur mu?’, diye konuşulan, tartışılan günleri geri getireceğiz. Her bir vatandaşımızın inancını ve görüşünü en iyi şekilde yaşayacağı müreffeh bir Türkiye için tek derdimiz; demokrasimizin, adaletimizin, eğitimimizin ve ekonomimizin kalkınması olacak. İdeolojilerle değil, demokrasiyle vatandaşlarımızın birbirini ayırmadığı, dışlamadığı, ayrıştırmadığı bir gelecek inşa edeceğiz.”