Safitürk davasında talebi reddedilen Mesutoğlu açlık grevine başladı

Kaymakam Fatih Safitürk’ün öldürülmesine dair davada tutuklu olan Şerif Mesutoğlu, yeniden yargılanma başvurusunun reddedilmesi üzerine açlık grevi eylemine başladı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Derik Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım olarak atanan kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Safitürk'ün ölümüne dair görülen davada hakkında ceza verilen tek isim olan Şerif Mesutoğlu, açlık grevi eylemine başladı. 

Mesutoğlu, geçtiğimiz günlerde dosyaya uzmanlık raporu ve daha önce tespit edilemeyen parmak izlerine ilişkin yeni delillerin girdiğini ve verilen kararda söz konusu delillerin dikkate alınmadığını belirterek, "yeniden yargılama" başvurusu yaptı. Mesutoğlu'nun Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedildi. Mesutoğlu, bunun üzerine Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde “adil yargılanma talebiyle" açlık grevi eylemine başladı. 

Mesutoğlu, ailesi aracılığıyla gönderdiği mesajında, talebi kabul edilene kadar açlık grevi eylemini sürdüreceğini belirtti. 

 


 

(MEZOPOTAMYA AJANSI)