Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı: Aşıyla dolandırılmayın

Korona virüsü aşısı için aradığını söyleyen kişilere telefonda isim verilmemesini isteyen Sağlık Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "aşılama ile dolandırılmayın" uyarısı yapıldı. 

"Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşılama konusunda önceliklisiniz, kaydınızı oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin" denilen açıklamada aşı ile ilgili bakanlık açıklamalarının takip edilmesi ya da en yakın sağlık kurumundan bilgi alınması istendi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sizi arayıp "Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşılama konusunda önceliklisiniz, kaydınızı oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin veya telefonunuza gelebilecek 'Aşı Randevu Oluşturma' konulu mesajlara cevap vermeyin.

COVID-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amaçlarının dolandırıcılık olduğunu unutmayınız!

COVID-19 aşı uygulaması ile ilgili güncel ve güvenilir bilgiye T.C. Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını takip ederek veya size en yakın sağlık kuruluşuna danışarak ulaşabilirsiniz."