Sağlık çalışanlarının hastane yemeği şikayetleri Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Kayıhan Pala, sağlık çalışanlarının hastanelerde verilen yemeklerle ilgili yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Bursa Milletvekili, Halk Sağlığı Profesörü Dr. Kayıhan Pala, sağlık çalışanlarının hastanelerde verilen yemeklerle ilgili yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Pala; yemeklerle ilgili olarak yapılan şikayetler doğrultusunda hazırladığı soru önergesinde sağlık çalışanlarının yeterli, dengeli ve gıda güvenliğiyle ilgili sorun olmayacak biçimde beslenmesi gerektiğini, aksi halde bu durumun çalışma süreçlerini olumsuz etkileyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Konu hakkında Bakan Memişoğlu’na soru önergesi veren CHP’li Pala; sağlık kuruluşlarındaki yemek hizmetine ilişkin yapılan şikayetlerin sayısı ve bu şikayetlerin içeriği hakkında ayrıntılı bilgi başta olmak üzere; sağlık kuruluşlarında bildirilen gıda zehirlenmelerinin sayısını, sağlık kuruluşlarında yemek hizmetinin kalitesini denetlemek amacıyla düzenli olarak denetim yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa denetimlerin sonuçlarını ve sağlık çalışanlarının sağlıklı beslenme haklarını güvence altına almak amacıyla Bakanlığın bir eylem planı olup olmadığını sordu.

Etiketler kayıhan pala chp