Sağlık uygulaması LifeClub, 3. yaşına özel bir infografik yayınladı

LifeClub uygulamasının 3. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı infografikte kullanıcılardan toplanan verilere yer verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2021 yılının mayıs ayında faaliyetlerine başlayan sağlık uygulaması LifeClub, 3. yaşını kutladı. 

Uygulamanın Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, LifeClub’ın kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

"Dünyada ilk diyebileceğimiz vizyoner bir iş modeliyle yola çıktık. LifeClub, üyelerine sağlıklı yaşam yolculuklarında rehberlik etmek için tasarlanan fijital bir ekosistem. Bizim bu noktadaki vaadimiz; dünyada saygın kaynaklar tarafından hazırlanmış güncel tıbbi kılavuzlar eşliğinde, kişinin aile öyküsü ile özgeçmişini harmanlayarak kişiye özel önleyici bir tıp yaklaşımı oluşturmak ve sağlığını buna göre yönetmek.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 1947 yılında sağlığı ‘sadece hasta olmamak değil fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali’ olarak tanımladı. Biz de LifeClub’ı tasarlarken tamamen bu tanımdan yola çıkarak insanlara iyilik, sağlık sunmayı amaçladık. Yine Dünya Sağlık Örgütü’nün 1998 yılında gelişmiş ülkelerde gerçekleştirdiği çalışmaya göre, her 10 kişiden 8’i yaşlılıktan değil, hastalıktan ölüyor. Üstelik bu hastalıkların yüzde 63’ü doğru bilgilendirme ve sağlıklı yaşam tarzıyla önlenebilir hastalıklar. İşte biz buna odaklanıyoruz. Titiz bir plan ve çalışma sonucunda, bir yıldan kısa bir sürede 2022 yılı ortasında, uygulamamızı hayata geçirdik, ardından da sağlık üyeliklerimizi başlattık."

GLUTENSİZ DİYET ÇOK SORULDU

Öte yandan, uygulama, kuruluş yıldönümü nedeniyle faaliyetlerine ilişkin bir infografik yayınladı. Yayınlanan infografiğe göre, kullanıcılar tarafından en çok sorulan soru, "Tüm vücut MR mı yoksa check-up mı yaptırmalıyım?" oldu. 

En çok aralık, şubat ve mart aylarında kullanılan uygulamada en çok okunan blog yazısı, "7 Günlük Glutensiz Diyet Listesi" başlıklı yazı oldu. 

Son olarak, uygulama kullanıcıları arasında en sık rastlanan hastalıklar sırasıyla; hipertansiyon, insülin direnci ve şeker hastalığı, tiroide ilişkin hastalıklar, D vitamini eksikliği ve karaciğer yağlanması olarak açıklandı.