Kalp Türkleri 10 yıl erken vuruyor

Türkler Avrupalılara göre on yıl daha erken kalp hastası oluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu, Türkler'in Avrupalılara göre, 10 yıl daha erken kalp hastalığına yakalandığını söylüyor. 29 Eylül Kalp Günü vesilesiyle Doğan Haber Ajansı'na (DHA) röportaj veren Kabukçu, kolestrol açısından Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden daha iyi durumda olduğunu, ancak Türkiye'deki ölüm oranının Avrupa'ya göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Kabukçu egzersizin de en az ilaç tedavisi kadar olumlu etki yaptığını vurgulayarak insanların kaliteli yaşamasının bu hastalığı azalttığını belirtti.

Medicalpark Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu, kolesterol açısından Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden daha iyi durumda olduğunu, ancak Türkiye'deki ölüm oranının Avrupa'ya göre daha yüksek olduğunu söyledi. Avrupa toplumuna göre Türkler'in 10 yıl daha erken kalp hastalığına yakalandığını aktaran  Kabukçu, egzersiz yapmanın en az ilaç tedavisi kadar olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Sigara içmenin azalması ve beslenmelerine daha dikkat etmelerinin kalp hastalıklarını azalttığını aktaran Kabukçu, "Uzun süren stresler kalp hastalıklarını artırıyor. Hareket, kan akışını düzenlediği için kalp hastalıklarını önlemede fayda sağlıyor" dedi.

DHA'ya röportaj veren kurum doktorlarından Prof. Dr. Hüseyin Okutan ise kalp hastalıklarından kaçınmak için kırmızı etin sadece haftada bir tüketilmesini, kızartma olmayan balığın, zeytinyağının ve Akdeniz tipi beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Okutan, kişilerin 30-60 dakika yürüyüş yapmalarını da tavsiye ediyor.

(Kaynak:DHA)