Grip mevsimi geldi, önleminizi alın!

Havalar soğumaya, grip vakaları da artmaya başladı... Peki hastalıktan korunmak için ne yapmalı? İşte 10 basit yöntem...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Akbaba, havalandırma sisteminin iyi olmadığı kalabalık ortam ve kapalı alanların gribal enfeksiyonları artırdığını söyledi.

HAVALANDIRMANIN ÖNEMİ

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte nem oranının düştüğünü belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaba, bu dönemlerde gribal enfeksiyonların arttığını aktardı. Bu dönemde yaşanan serinlikle birlikte ev ve işyerlerinin daha az havalandırıldığını bildiren Akbaba, "Havalandırmanın iyi yapılmadığı, kalabalık veya kapalı alanlar sağlık açısından riskli. İyi havalandırılmayan ortam gribal enfeksiyonların görülme sıklığını artırıyor. Gribe karşı ortamın havalandırılması, toplu yaşam alanlarında çok fazla zaman geçirilmemesi lazım" dedi.

Gripten korunmanın 10 basit yolu

Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt'un, bu yaygın hastalıktan korunmak için günlük yaşamda uygulanabilecek 10 önerisi ise şöyle;

Bol sulu gıdalar, yeşil yapraklılar ağırlıklı olmak üzere taze sebze ve meyve tüketilmeli.

Çay yerine özellikle antioksidan özellikli ıhlamur, ahududu, böğürtlen çayı tercih edilmeli. Günlük iki litre su içilmeli.

Günde en az 45 dakika yürüyüş yapılmalı.

Her gün mutlaka bir bardak portakal - limon suyu karışımı içilmeli.

Yemeklerde kekik, nane, çörek otu, kimyon gibi baharatlar daha sık kullanılmalı. Baharatlığa öğütülmüş zencefil de eklenmeli.

Hastalık en çok elle bulaştığından eller sık sık yıkanmalı.

Aşırı sıcak ortamlardan kaçınılmalı. Odalar mutlaka her gün havalandırılmalı.

Hasta çocuklara öksürürken elini değil, dirseğini kullanması gerektiği öğretilmeli.

Her gün bir kase yoğurt tüketilmeli.

Günde en az 7, en çok 8 saat uyunmalı. Sabah erken kalkılmalı. (ADANA/DHA)