Bel çevresindeki yağlardan kurtulun

Bel çevresindeki yağlardan ne yaparsanız yapın kurtulamıyor musunuz? İşte diyet esnasında yapmanız ve yapmamanız gerekenler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabah 08:00'da de işe gidiyorsanız, 06:00'da kalkabilir ve bir saatlik yürüyüş yapabilirsiniz. Kahvaltıyı atlamak yerine, evde hazırlayabileceğiniz pratik bir öğün de bu süreçte işinizi çok kolaylaştırabilir. Tabii ki bunlar için erken yatmanız çok önemli. Bu döngüye alıştığınız taktirde çok hızlı bir sonuç alacağınıza emin olun. Bu programla iş yerinizde veriminizin artacağını da göreceksiniz. Çalışmayan kişilere gelince, haftada en az 4 gün yürüyüş yapabilirsiniz.

mahmure.hurriyet.com'un haberine göre, diyete veya spora başladığınız ikinci günde hemen tartıya çıkıp kilo verip vermediğinizi kontrol etmeyin. Eğer dengeli ve sağlıklı besleniyor, sporunuzu düzenli yapıyorsanız zaten zamanla kilo vereceksiniz. Tartıldığınız zaman kilo verdiğinizi fark ettiğinizde "Aaa bir kilo vermişim o zaman ödül olarak bir tatlı yiyebilirim" diyebilirsiniz. Çünkü insan kendini her koşulda ödüllendirmek ister. Haftada bir kere tartılmak bu süreçte en doğrusu. "Ama çok merak ediyorum" diyorsanız en fazla iki kere tartılın ve sonuç ne olursa olsun asla vazgeçmeyin!

Tatlı yerine kuru meyve

Şeker isteğinizi bastıracak doğal ürünlerden yiyin. Diyet döneminde kesinlikle tatlıları hayatınızdan çıkarın. Yağlı, hamurlu tatlılar yerine meyve ya da kuru meyve yemeyi tercih edin. Mesela kahve keyfi yapmayı çok seviyorsanız, yanında lokum yerine hurma tercih edebilirsiniz. Canınız pasta istediğinde elma, mandalina, çilek, kiraz gibi meyvelerin üzerine yağsız sütle yapılmış krem şantiyi dökerek yiyebilirsiniz. Bu, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak.

Uykunuzu alın

Sağlıklı ve hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olmak istiyorsanız, günde 7-9 saat uyumanız gerekiyor. En önemlisi ise erken yatıp erken kalkmak. Çünkü gece geç yatıp, sabah geç kalkmak daha fazla besin alma ihtiyacına neden oluyor. Ayrıca düzensiz bir uykuya sahipseniz kilo verme miktarınız ve hızınız bazı hormonlar tarafından engelleniyor.

Düzenli nefes alın

Düzenli nefes hareketleriyle metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Günün farklı zamanlarında, en az beş kez ateş solunumu adı verilen nefes tekniğini uygulayabilirsiniz. Bu nefes alma tekniğinde, ağız ve burun açık olarak iki dakika süresince saniyede önce bir nefes daha sonra saniyede iki nefes alıp verecek şekilde solunum yapabilirsiniz. İlk zamanlar baş dönmesi ve mide bulantısı görülse de zamanla bu etkiler ortadan kalkacaktır.

Tuzu azaltın

Sadece kilo almaya neden olduğu için değil, önemli ve ciddi hastalıkların da sorumlusu olduğu için tuzu en az miktarda yemenizi öneriyoruz. Eğer çok tuzlu yemek yiyen biriysenız, tuzu azalttığınızda vücudunuzdaki ödemlerin de azaldığını fark edeceksiniz.

Hep aynı şeyi yapmaktan normalde de sıkılıyorsunuz değil mi? Aynı alışveriş merkezine gitmekten, aynı kafede oturup bir şeyler içmekten ya da aynı sahilde yürüyüş yapmaktan. O zaman aynı egzersizleri yapmaktan da sıkılmanız gayet doğal. Egzersizlerinizi mevsime ve koşullara göre düzenli olarak değiştirin. Mesela kış aylarında spor salonunda fitness yapmaya, ilkbahar aylarında koşmaya ve yaz aylarında da yüzmeye ağırlık verebilirsiniz.

Yemekten önce su için

Su içmek zayıflama evresinde gerçekten çok önemli. Eğer yağlarınızdan kurtulmayı kafanıza koyduysanız her fırsatta su için. Ama en önemlisi yemek yemeden önce bir bardak su için.

Güne limonlu suyla başlayın

Sabah koşuya çıkmadan önce hafif ılık ve limonlu su içtiğinizde daha kolay kilo verdiğinizi göreceksiniz. Haftada üç kez suya bir çay kaşığı elma sirkesi eklemeyi de deneyebilirsiniz. Ayrıca yemekten önce su içmek metabolizmanızı da hızlandırır.

Yemeğinizi kendiniz yapın

Bir restorana gittiğiniz zaman diyet menü isteseniz bile yemeklerde hangi yağın kullanıldığını ve o yemeğin nasıl yapıldığını asla bilemezsiniz. Bu nedenle diyet döneminizde dışarıda yemeyi bırakın. Kendi yaptığınız, sağlıklı yemekleri yedikçe hem daha dinç olacak hem de daha hızlı kilo vereceksiniz.

Etiketler sağlık yağlanma