Kahvenin 7 faydası

Kahveden vazgeçemeyen insanları oldukça mutlu edecek bir haber... İşte kahvenin faydaları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahvenin insan sağlığına olan etkileri konusunda uzmanlar farklı yaklaşımlarda bulunabiliyor. Ancak, kahvenin zararlarının yanından sağlığa olumlu etkisi de gözardı edilemez. Sizin için, kahvenin sağlığa olumlu etkilerini derledik;

cnnturk.com'da yer alan habere göre, kahve kan dolaşımı hızlandırıyor ve sabahları ayılmanızı hızlandırıyor. Ayrıca metabolizmayı az da olsa hızlandırıyor.

Sütlü kahve tercih edenler için vücuda dengeli bir şekilde protein, karbonhidrat ve yağ girdiğinden daha uzun süre tokluk hissi veriyor.

Vücudun direnç sistemine katkıda bulunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici ve koruyucu bir etkisi de mevcut.

Hafızayı güçlendirici etkisi de göz ardı edilmez. Alzheimer ve Parkinson hastalığına karşı düzenli tüketimde koruyucu etkisi olabileceğini gösteren araştırmalar da söz konusu.

Türk kahvesinde bulunan kakulenin gaz giderici etkisi vardır.

Seul Ulusal Üniversitesi’nden araştırmacıların fareler üzerinde yaptığı bir deneye göre, az uyku nedeniyle strese giren fareler kahve aromasına maruz kaldıklarında, beyinlerinde bu strese bağlı olarak oluşan proteinde de bir değişim yaşanıyor.

National Health Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde dört bardak ya da daha çok kahve içenler, hiç içmeyenlere oranla yüzde 10 oranında daha az depresyona giriyor. Bunun sebebinin kahvenin içindeki güvenilir antioksidan olduğu düşünülüyor.