Kübalı doktorlar kanser tedavisi için Mart ayında İstanbul'da

Okan Üniversitesi'nin Küba'dan getireceği ve ülkelerindeki kanser tedavisi yöntemlerini İstanbul'da uygulayacak doktorlar Mart ayında hasta kabul etmeye başlayacak. Doktorlardan biri sadece araştırma alanında çalışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba Onkoloji Enstitüsü’ne bağlı Kübalı doktorlar İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Konseyi’nde görev alarak tıbbi olarak değerlendirme sürecinde bulundu. Bugün İstanbul'da yapılan toplantıda Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ihtiyaca göre Küba'dan doktorların getirileceğini söyledi. İlk etapta 3 doktorun İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

'AYNI SİSTEM BURADA OLACAK' 

Bekir Okan, üniversite olarak sağlık sektöründe kanseri 'büyük bir bela' olarak gördüklerini söyleyerek Küba'daki doktorların Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Öğrenci değişim programlarımız olacak. Hastalıkla ilgili, tedavi yöntemleriyle ilgili orada çalışmalarımız olacak ilk etapta 3 doktor buraya gelecek. Sonra ihtiyaca göre sınırımız olmadan hocaları getireceğiz. Aynı sistem burada olacak. Doktorlar geldiğinde çalışmalarımız hemen başlayacak. Bu projenin gerçekleşmesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyük katkıları oldu."

1 DOKTOR SADECE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN GELECEK 

Okan Üniversitesi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu üyesi Alper Tunga Demirarslan da, Türkiye'ye gelecek doktorlardan birinin sadece bilimsel araştırmalarda görev alacağını söyledi. Demirarslan, "Buraya gelecek heyetler sadece bizim konseydeki hastalar için değerlendirmede bulunmayacak araştırmaları da birlikte yapacağız" dedi.

Demirarslan, Mart ayından itibaren doktorların İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Konseyi’nde çalışmalara başlayacaklarını belirterek bu tarihten sonra hasta almaya başlayacaklarını ifade etti: "Bir doktor tamamen bilimsel araştırmalar için gelecek. Doktorların CV'lerini istedik. Onlar arasından seçmeler yapacağız."

KÜBA KANSER TEDAVİSİNDE NEDEN DAHA İLERİDE? 

Alper Tunga Demirarslan, 'Öncelikli hastalarınız olacak mı?' sorusuna, "Umut tacirliği olmayacak, biz bunun önüne geçeceğiz. Hastaları seçmeyeceğiz" yanıtını verdi.

'Daha kısıtlı olmasına rağmen Küba neden bu konuda batı ülkelerinden daha ileride' sorusuna ise Demirarslan şu yanıtı verdi: "Fidel Castro'nun beyaz önlüklüler hayali vardı. Güney Amerika'daki doktorların çoğu Küba'da eğitim alıyor. Orada tıp ayrı bir üniversite. Sektörlerin olumsuz etkileri kirlenmeye maruz kalmamış. Sağlık Bakanlığı'mızın aşıların Türkiye'de üretilmesi konusunda çalışmaları var."

Etiketler kanser sağlık küba